zaterdag 5 mei 2012

'Bondsgebouw promotie van Surinaamse voetbal'

FIFA-officials Jeffrey Webb, Howard MacIntosh en Gregory Engelbrecht zijn op 11 mei aanwezig bij de officiële ingebruikname van het SVB-bondskantoor (foto). Webb, is voorzitter van de Cayman Islands Voetbal Associatie, en de toekomstige president van de CONCACAF. De Jamaicaan MacIntosch is de nieuwbakken development officer voor het Caribisch gebied en de Arubaan Gregory Engelbrecht, is als development officer werkzaam bij het FIFA-hoofdkantoor in Zürich.

De voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), Louis Giskus, verheugd zich op dit heugelijk feit. Volgens hem is de komst van het drietal van eminent belang. "Zij kunnen zich er namelijk van overtuigen van wat wij met het geld uit het derde Fifa-Goal project hebben gedaan. Aan de hand van hun bevindingen kan de deur voor het verkrijgen van een vierde FIFA-Goalproject opengaan." Volgens Giskus had de SVB ook een uitnodiging verstuurd voor FIFA-baas, Sepp Blatter. "Hij heeft de zaak echter gedelegeerd naar Webb."

De renovatie van het bondsgebouw ziet Giskus als een positieve ontwikkeling voor de promotie van het Surinaamse voetbal. "Dat is eigenlijk ook het doel van het FIFA-Goalproject", benadrukt de voorzitter. Trots zegt hij dat men nu moet spreken van een nieuw gebouw en geen renovatie. Belangrijk voor de voorman is het feit dat het bondskantoor er representatief uitziet. "Wij verwachten dat de service beter zal zijn. Verder kunnen wij de mensen beter accommoderen."

Het werk wordt momenteel in alle stilte voortgezet op het bondskantoor. "Zo zijn wij bezig met de inrichting en zullen overige zaken gefaseerd worden uitgevoerd." Volgens Giskus komt de SVB deels ook tegemoet in de renovatiekosten. "Maar wel op krediet", verduidelijkt hij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games