zaterdag 21 april 2012

Winter: 'Suriprofs grote kans voor Suriname'

De eerste trainingsdag van Natio ving donderdag aan in het André Kamperveen stadion. Achttien spelers hebben die dag de training bezocht. Van de geselecteerden zijn Olmerd Poeketie (Excelsior), Romano Stekkel en Vitorinio Pinas (Robinhood) onder meer de debutanten. De beste spelers zullen 23 t/m 27 mei samen met een aantal profvoetballers van de Suriprofs de nationale selectie van Suriname vormen tijdens de PARBO Bier Cup 2012.

De eerste training is volgens bondscoach Ricardo Winter (foto: in het midden) vlot verlopen. Hij hoopt dat het zo blijft. Bij de introductie werden de jongens aangemoedigd om op elke training zich maximaal in te zetten. Elke dinsdag en donderdag wordt er getraind in het André Kamperveen stadion.

De PARBO Bier Cup die door de Stichting Internationaal Voetbal Suriname (SIVS) in mei in het André Kamperveen Stadion wordt gehouden en waaraan Natio en de Suriprofs als één team zullen deelnemen, is officieel aangemeld bij de FIFA. Dit toernooi is de eerste testcase voor Winter.

Een zeer optimistische bondscoach geeft toe dat de mogelijkheid die Natio te beurt valt om samen met de Suriprofs te spelen een grote kans is om het Surinaams voetbal naar grotere hoogten te brengen. "Dat is wat wij met zijn allen wensen en we zullen het met beide handen moeten aangrijpen." Winter is zich ervan bewust dat men hoge verwachtingen heeft. "Het wordt geen eenvoudige taak, maar we gaan er voor."

Bondscoach Winter geeft aan dat de trainingen als voorbereiding op de PARBO Bier Cup in de mei en het ABCS-toernooi in juli volgens een bepaald schema worden afgewerkt. "Wij gaan voor het maximale resultaat en gaan de jongens zodanig klaarstomen, dat ze een goede beurt maken tijdens deze toernooien."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games