zaterdag 28 april 2012

Voorbereiding PARBO Bier Cup 2012 in volle gang

Het toernooi om de PARBO Bier Cup 2012 dat in de periode van 23 tot en met 27 mei wordt gehouden is officieel nog niet bij de Wereldvoetbalbond (FIFA) geregistreerd. Dit zegt Louis Giskus (foto: rechts, met Stanley Menzo), voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dit toernooi dient vanwege het internationale karakter en deelname van de Guyanese en Surinaamse selectie officieel te worden geregistreerd.

Giskus geeft aan dat er haast geboden is om alles rond dit toernooi goed te regelen. Afspraken over onder meer het huren van de faciliteiten en speeldagen zijn al rond. De SVB zal ook zijn medewerking verlenen door arbiters ter beschikking te stellen.

Suriname zal deelnemen met een selectie van zowel spelers uit het nationaal team als spelers van de Suriprofs. De nationale selectie is inmiddels volop in training voor dit toernooi. Naast deze selectie doen ook de nationale voetbalselectie van Guyana en eredivisieclub Vitesse mee. De Nederlanders worden op 21 mei in ons land verwacht, terwijl de Guyanezen een dag later zullen arriveren. Alleen de Suriprofs blijven tot 30 mei in het land, Guyana en Vitesse zullen al op 28 mei vertrekken.

Volgens Ray Wimpel van Stichting Internationaal Voetbal Suriname (SIVS), die samenwerkt met de Stichting Suriprofs – de organisatie achter dit evenement – is het huiswerk al gedaan. De voorwaarden waaronder het toernooi zal worden afgewerkt zijn ook al bekend en met de SVB zijn er goede afspraken gemaakt. Het toernooi wordt in het André Kamperveen stadion gehouden. Daarnaast draagt SIVS deze editie op aan zijn op 28 januari 2010 overleden voorzitter Cornelis Lie A Kwie.

André Kamperveen stadion
Het speelschema ziet er alsvolgt uit (Surinaamse tijd):

Woensdag, 23 mei 2012:
SBV Vitesse vs. Guyana (20:00 uur)

Vrijdag, 25 mei 2012:
Suriprofs/Natio vs. Guyana (20:00 uur)

Zondag, 27 mei 2012:
Suriprofs/Natio vs. SBV Vitesse (18:00 uur)

3 opmerkingen:

  1. waarom niet vier teams i.p.v drie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kan iemand melden hoe laat de wedstrijd op zondag aanvangt?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De wedstrijd tussen Suriprofs/Natio vs. Guyana begint om 20:00 uur. Zondag, Suriprofs/Natio vs. Vitesse begint om 18:00 uur.

    BeantwoordenVerwijderen

Games