donderdag 5 april 2012

Voetbalselecties krijgen 'optimale' voorbereiding


De senioren-, U-20 en U-17 voetbalselecties van Suriname kunnen zich vanaf 15 april optimaal voorbereiden op respectievelijk het ABCS-toernooi voor de A-selectie en de WK-kwalificatiewedstrijden voor de jeugdselecties.

Voorzitter Louis Giskus (foto: rechts) van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) zegt dat er voorlopig voldoende middelen zijn om de selecties voor te bereiden op de eerste ronde van de kwalificatietoernooien en het jaarlijks meetmoment tussen Aruba, Bonaire, Curaçao en Suriname. Het geld is verkregen uit sponsoring en muurreclame.

De drie evenementen worden in het buitenland afgewerkt. De bond heeft daartoe beslist, omdat er niet voldoende middelen zijn om de toernooien te hosten.

Giskus haast zich te zeggen dat het geenszins de bedoeling is om het Surinaams volk van internationaal voetbal te onthouden. "Maar het is niet toereikend voor ons. Als de SVB een toernooi host moeten wij opdraaien voor verblijf, lokaal vervoer en consumptie van de gasten en de wedstrijdofficials", legt hij uit. Ook moet de bond voor elke wedstrijd twee procent van de opbrengst afdragen aan de Wereldvoetbalbond (FIFA).

De SVB overweegt wel vervolgtoernooien te organiseren als de selecties door de eerste ronde komen. "Als de ploegen presteren, trekt het publiek naar het stadion en dan denken wij wel dat de kosten gedekt kunnen worden", vertelt Giskus. De voorzitter heeft er alle geloof in dat de selecties de potentie hebben om zich te kwalificeren.

3 opmerkingen:

 1. Men zegt weleens,,Je mag een gegeven paard, niet in de bek kijken. dit is een heel duur kado aan de president! Hopenlijk, ziet wij dat terug in het VOETBAL! Goede daaag,, Uria [X]

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind dit een situatie van NIETS; 0,0; NADA; NOPPES.
  Giskus had beter moeten weten toen hij en zijn kliek de bestuursverkiezing van de Seedorfgroep hebben geboycot en tegengewerkt. Toen had hij moeten beseffen wat hij de Surinaamse gemeenschap en het Surinaamse voetbal aandeed.
  Ik vind het verschrikkelijk dat deze man met droge ogen steeds maar om geld loopt te huilen en te bedelen, terwijl Seedorf het Surinaamse voelbal de grootste dienst ooit kon bewijzen en Suriname een gouden toekomst aanbood.
  Ik hoop dat Giskus en consorten rustig en zonder nachtmerries kunnen slapen na wat ze Suriname en het Surinaamse voetbal hebben aangedaan.
  We zouden nu niet dit soort financieel probleem hebben en hoogstwaarschijnlijk was het probleem van de Suriprofs op een hoger niveau aangepakt en opgelost.

  BeantwoordenVerwijderen

Games