woensdag 25 april 2012

SVB werkt aan voetbal, financiën en interlands

De Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft het plan van aanpak van technisch directeur Kenneth Jaliens goedgekeurd en doet er alles aan om de middelen, die voor de uitvoering vereist zijn, te vergaren en beschikbaar te stellen. Die garantie geeft SVB-voorzitter Louis Giskus (foto: rechts).

De SVB is volgens Giskus serieus bezig om voetbal te ontwikkelen. Met de aanstelling van Jaliens is alvast een belangrijke stap gezet naar een structurele ontwikkeling. "We zijn er helemaal klaar voor om de nieuwe weg te bewandelen", garandeert Giskus.

Hij is zich ervan bewust dat er ingrijpende veranderingen moeten komen en stelt dat de SVB daar zorg voor zal dragen. Nog niet bekend is hoeveel geld er exact met het plan van Jaliens gemoeid gaat, omdat verschillende zaken nog begroot moeten worden.

Momenteel is het erg belangrijk voor het bestuur om zoveel mogelijk aan de verlangens van de technisch directeur te voldoen. Jaliens krijgt daarom alle ruimte bij de uitvoering van zijn taak. Conform hun verlangen is de samenstelling van het technisch team wel in overleg met elkaar gebeurd.

Giskus geeft aan dat de uitvoering van het plan al is begonnen. Hij doelt op de start van de selectietrainingen. "De SVB verzet bergen werk om dat zo adequaat mogelijk te laten gebeuren. Er is al voor gezorgd dat er voldoende trainingsmateriaal is. Er moet nu voor worden gezorgd dat de betaling van de bezoldigingen en onkostenvergoedingen van de mensen voor een poos gegarandeerd is."

De SVB-baas vertelt verder dat er heel wat zaken bij komen kijken. Zo moet nog duidelijk worden hoeveel trainingskampen er komen en moet worden nagegaan hoeveel officiële interlands er gespeeld zullen worden. "Dat gaat heel wat geld kosten", weet Giskus. Het plan is om die middelen zoveel mogelijk uit reclame- en sponsorgelden te dekken. Ook zullen er fondsvormende activiteiten worden ontplooid.

Jaliens heeft als groot verlangen om invulling te geven aan de jaarkalender van de Wereldvoetbalbond (FIFA). De SVB staat er niet onwelwillend tegenover, maar Giskus vindt dat het gefaseerd moeten gebeuren. Het bestuur bekijkt de mogelijkheden om al het volgende seizoen invulling te geven aan de wens van Jaliens.

De voorzitter zegt echter dat er eerst moet worden nagegaan welke mogelijkheden er in het Caribisch Gebied zijn om tot goede meetmomenten te komen. Voorts hangt het allemaal af van welk land vrij is, maar ook van wie belangstelling heeft om als sparringpartner op te treden.

Het grootste probleem blijven de financiën. "Reizen in het Caribisch gebied is erg duur. Ook is het vaak zo dat de meeste Caribische landen geen selectie in training hebben, waardoor ze dan geen oefenwedstrijden willen spelen. En als ze willen spelen, zijn alle kosten voor jou."

1 opmerking:

  1. Zonder sinecure,, ook hier geldt, moet men de guldenmiddenweg zoeken; in belang van Na Na Na, Natio,, in belang van Natie. Internationale actoren waaronder onze weledele Fifa horen dat ook te weten!
    Uria [Filosoof]

    BeantwoordenVerwijderen

Games