dinsdag 24 april 2012

'Spelers moeten zich bewijzen voor eindselectie'

De 23 geselecteerde spelers voor onze nationale A-selectie die momenteel in training (foto) zijn, maken deel uit van een ‘voorlopige’ selectie. "Zij zijn niet per definitie de eindselectie waarmee wij aan de slag zullen gaan. Spelers zullen zich moeten bewijzen en er kunnen vanwege verschillende factoren altijd verschuivingen plaatsvinden. Dat is nu eenmaal overal in de voetballerij het geval", laat bondscoach Ricardo Winter weten.

"In elk geval heeft de technische staf nu voor deze spelers gekozen, daar zij binnen onze conceptie bij hun ploeg en op de positie tot de betere behoren. Mannen zullen zich moeten inzetten en werken aan een basisplaats. Mannen zullen niet automatisch tot de eindgeselecteerden behoren. Binnen acht weken moet de selectie zover zijn dat wij in het ABCS-toernooi een goede beurt maken." De bondscoach gaat er vanuit dat onze selectie dit toernooi winnend afsluit.

Winter verwacht dat de PARBO Bier Cup 2012 die van 23 t/m 27 mei wordt gespeeld een stuk lastiger wordt. De tegenstanders zijn dan Guyana en de Nederlandse eredivisieclub Vitesse. "Het zal niet eenvoudig zijn, maar ik verwacht dat we wel langs Guyana komen en ook de andere tegenstander pakken."

Bondscoach Winter zegt in tegenstelling tot de andere deelnemer meer te weten over het systeem van de Guyanezen. "Ik heb de beschikking over materiaal van de andere tegenstanders welke wij zullen analyseren, waardoor we toch een beeld hebben over deze gasten, echter zullen wij ons ding moeten doen." De bondscoach heeft ook het voordeel dat hij kan samenwerken met een aantal profvoetballers en technische staf van de Stichting Suriprofs.

De nationale selectie werkt vandaag haar tweede training af in het André Kamperveen stadion. Intussen is Inter Moengotapoe terug uit Guyana en zullen Stefano Rijssel, Ives Vlijter en Naldo Kwassi ook aan de trainingen deelnemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games