woensdag 4 april 2012

Ricardo Winter wil zich volledig richten op Natio


Ricardo Winter (foto: rechts, met oud-aanvoerder Marlon Felter) stopt als coach van SVB-hoofdklasser Excelsior. De nieuwe bondscoach van Suriname wil zich volledig richten op de nationale selectie en daarnaast voldoende tijd over hebben voor zijn familie. Winter heeft door omstandigheden zijn beslissing nog niet bekendgemaakt aan de ploeg, maar zegt dat zo gauw mogelijk te zullen doen.

Winter is erg enthousiast over de aanstelling. Hij vindt het wel jammer dat Harold Deyl heeft besloten om geen assitent te worden. De bondscoach had gehoopt dat op de meeting van zaterdag met technisch directeur Kenneth Jaliens erover gesproken kon worden, "maar het schijnt dat trainer Deyl al een standpunt heeft ingenomen."

Winter weet nog niet wie zijn nieuwe assistent wordt. "Ik ben niet degene die benoemt of ontslaat. Dat ligt geheel op het bord van de technisch directeur." Ondanks de recente ontwikkeling kijkt Winter, die al twee keer eerder bondscoach was, uit naar zijn derde periode. "Het is altijd prettiger en handiger om met de beste spelers van Suriname te werken. Ook het feit dat er deze keer in een andere bezetting zal worden gewerkt stemt goed. We zullen het voor het eerst in deze vorm doen, waarbij we een technisch directeur hebben. Dat maakt de staf zakelijker en sterker."

Hoewel de selectie op 15 april start met de voorbereidingen op het ABCS-toernooi, weet de bondscoach nog niet welke spelers geselecteerd worden. Na de gesprekken met Jaliens, waarbij het beleid en de richting bepaald zullen worden, zal daarover toegegaan worden.

Winter zegt wel dat hij een plan van aanpak heeft, dat hij met de technisch directeur gaat bespreken. Pas daarna kan er worden nagegaan welke spelers het best invulling aan de verschillende posities kunnen geven. "Spelers worden aan de hand van de speelwijze die wij willen hanteren opgeroepen." Winter onthult dat hij in de wedstrijd tegen Robinhood van zaterdag twee tot drie potentiële spelers heeft gezien, die waarschijnlijk op een uitnodiging kunnen rekenen. De namen wil hij niet kwijt geven. In wat mogelijk zijn laatste wedstrijd was als coach van Excelsior werd hij zaterdagmiddag ook door scheidsrechter Luciën Heerenveen naar de tribune verbannen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games