donderdag 26 april 2012

Reding: 'Nog veel rek in Surinaamse selectie'

Volgens international Sersinho Reding (foto: rechts, met Wirinder Somai) zit er nog veel rek in de huidige nationale selectie, omdat er nog voldoende spelers zijn die een goed seizoen doormaken en Natio kunnen versterken. De verdediger noemt onder andere zijn teamgenoot bij Walking Boyz Company, Fabian van Dijck, die onder oud-bondscoach Kenneth Jaliens veel speeltijd kreeg.

Ook heeft hij oog voor spelers bij andere clubs uit de Hoofdklasse. "Virbian Walker (Leo Victor), Jungelo Brunswijk (Inter Moengotapoe) en Julnes Plet (Voorwaarts) zouden een versterking voor Natio kunnen zijn", aldus Reding.

De 23-jarige verdediger heeft wel een idee waarom hij opgeroepen is door bondscoach Ricardo Winter. "Ik denk dat het door mijn inzet komt tijdens de westrijden en bij mijn club WBC mis ik geen trainingen", zegt hij tegen NatioSuriname.com. Het is de tweede keer dat Reding deel uitmaakt van de nationale selectie. Eerder werd hij door Jaliens uitgenodigd voor de laatste editie van het ABCS-toernooi.

Sinds vorige week is Reding met de selectie in training. De eerste trainingen heeft hij als positief ervaren. "Tijdens de eerste training heb ik meteen opgemerkt dat dingen minder fout gaan. De jongens begrijpen meer en dat maakt dat je steeds een aanspeelpunt hebt en voetballen makkelijker wordt." Over het niveau in vergelijking met zijn club kan hij nog niet veel zeggen, omdat ze nu pas gaan werken aan tactische en technische zaken. "We zijn pas twee trainingen bijelkaar en ik heb nog geen zwaktes kunnen constateren", kan hij voorlopig wel aangeven.

Nu de nationale selectie iedere week twee dagen traint, moeten de spelers bijna iedere dag op het veld staan. Ook bij hun clubs gaan namelijk de trainingen gewoon door. Reding geeft aan hier vooralsnog geen problemen van te ondervinden. "Tot nu toe heb ik geen last van vermoeidheid. Ik zie het juist als manier om conditie op te bouwen."

Reding vindt het jammer dat er voorlopig geen oefeninterlands staan gepland. "Je weet nu niet waar je als team staat qua internationaal niveau. En als speler heb je niet echt een beeld wat je te wachten staat tijdens toernooien. Kortom we doen weinig internationaal ervaring op." De eerst volgende interlands worden van 13 t/m 15 juli gespeeld tijdens het ABCS-toernooi.

Alvorens het ABCS-toernooi is eind mei de PARBO Bier Cup 2012. Een deel van de selectie zal tijdens dat toernooi samen met aantal profvoetballers van de Suriprofs de nationale selectie van Suriname vormen. Reding is van mening dat de profs van Surinaamse afkomst ook voor het "officiële" elftal van Suriname speelgerechtigd zouden moeten zijn. "Ik vind het een goed idee. Die mannen zijn namelijk professionals en hebben meer ervaring. Je kan altijd wat van ze leren." De mogelijkheid dat hij zijn positie in de selectie zou kunnen verliezen aan een profvoetballer ziet hij meer als een uitdaging dan nadeel. "Het is een motivatie voor ons om eens te komen waar zij zijn. Het zou mij ook gewoon beter maken als ik met een prof ga concurreren om over een basis positie te beschikken", geeft Reding aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games