vrijdag 27 april 2012

IMT verbiedt spelers deelname aan PARBO Cup

Inter Moengotapoe (IMT) heeft zijn drie internationals, Ives Vlijter, Stefano Rijssel en Naldo Kwassie, die zijn opgeroepen voor de nationale selectie, verboden in de PARBO Bier Cup 2012 te spelen. De club schijnt ontevreden te zijn over de gang van zaken rond dit toernooi.

Volgens Ronald Kwasi, ondervoorzitter van IMT, heeft hij moeite met de organisatie van dit toernooi. Velen vragen zich af waarom IMT, de landskampioen, niet gewoon als team kan participeren in deze cup.

Die mening deelt ook IMT-clubpresident Ronnie Brunswijk (foto: staand links). Volgens hem wordt er met twee maten gemeten. In vorige edities van de cup was de kampioen van Suriname altijd uitgenodigd voor deelname. "Ik heb de jongens al verboden", zegt hij. Brunswijk ervaart de uitsluiting als discriminatoir en niet eerlijk. "Altijd mocht de kampioen meedoen en omdat Inter kampioen is, hoef dat ineens niet."

Hij stoort zich aan dit soort zaken rond ons voetbal. "Overigens is het nog steeds een voorrecht van de organisatie van de cup om ons niet uit te nodigen en we leggen ons daarbij neer." De internationals van IMT mogen van Brunswijk wel meedoen aan het ABCS-toernooi in juli.

Het bezoeken van de trainingen van Natio door de IMT-spelers zal volgens Brunswijk nu moeilijk gaan. IMT is over naar de volgende ronde van het CFU-toernooi. De jongens concentreren zich daarop en hebben zaterdag nog een lokale wedstrijd af te werken. Volgende week vliegt IMT naar Trinidad voor het spelen van de CFU-wedstrijden. Als de mogelijkheid tot trainen weer bestaat, zullen de jongens zich aansluiten bij de selectie.

Kwasi zegt moeite te hebben met het beleid dat voormalig bondscoach Kenneth Jaliens had richting IMT. "Waarom kon Ives Vlijter niet in de selecties, toen onder leiding van Jaliens, participeren?" Aangezien Jaliens nu zijdelings ook betrokken is bij deze cup, vindt de leiding van IMT het niet raadzaam de jongens te laten deelnemen. Echter, de hoofdreden blijft het uitsluiten van de landskampioen voor deelname aan de PARBO Bier Cup.

"De begeleider van Natio was niet op de hoogte dat de jongens vrij hadden gekregen vanwege CFU-verplichtingen", zegt bondscoach Ricardo Winter. Vlijter heeft hem persoonlijk gebeld en afgezegd voor de training. Verder zegt Winter dat de trainingen vlot zijn verlopen en dat ze goed op schema zitten. "Dinsdag op de training waren zestien jongens aanwezig", merkt Winter op. Drie spelers van de nationale selectie hebben lichte blessures opgelopen doordat zij in het weekend gevoetbald hebben met hun club.

1 opmerking:

  1. ohw meneer de President en zogenaamde vedette van IMT met een ecu van 0 is boos,dat hij suriname niet weer belachgelijk kan zetten,
    goed zo organisatie van de Parbo bier cup
    en als de 3 speler niet komen opdagen Ricardo gewoon bedanken,,,

    BeantwoordenVerwijderen

Games