vrijdag 20 april 2012

Goede opkomst eerste training Natio

De nationale voetbalselectie is gisteren begonnen met de trainingen onder leiding van bondscoach Ricardo Winter (foto: links). De spelers zijn donderdagavond voor het eerst dit jaar bijeen gekomen in het André Kamperveen stadion. De bondscoach, assistent Eugene Verwey en technisch directeur Kenneth Jaliens, hadden eerst een gesprek met de spelers. Hierna togen ze in blauw tenue naar het veld voor de eerste training.

Verwey deed eerst de warming-up met de spelers, terwijl de keeperstrainer Stephan Burke, de doelmannen onder zijn hoede nam. Na de pers te woord te hebben gestaan, meldde Winter zich bij de groep en nam de leiding van de training over.

De nieuwe bondscoach had samen met zijn technische staf 23 spelers opgenomen in de voorselectie. "De spelers zijn geselecteerd op basis van de speelwijze die we zullen hanteren. Deze is geen nieuwigheid, maar daarover gaat de technisch directeur van de Surinaamse Voetbalbond, Kenneth Jaliens, over. Deze groep voetballers zijn momenteel de besten die passen binnen de speelwijze die wij van plan zijn te hanteren", legt Winter uit.

Van de 23 opgeroepen spelers waren achttien aanwezig, drie keepers en vijftien veldspelers. Giovanni Alleyne van SNL, zat op de tribune. Hij kon niet meetrainen, omdat hij een blessure heeft opgelopen in de wedstrijd tussen SNL en The Brothers. Friso Mando van Leo Victor is uitlandig en drie spelers van Inter Moengotapoe, zitten met hun club in Guyana, waar ze deelnemen aan de CFU clubkampioenschappen.

Daar in het verleden veelvuldig voor kwam dat internationals om onduidelijke redenen niet kwamen opdagen, was de technische staf nu tijdig op de hoogte van de afwezigheid van Mando en clubverplichtingen van Naldo Kwassie, Stefano Rijssel en Ives Vlijter.

3 opmerkingen:

Games