zaterdag 28 april 2012

Bondscoach Guyana: 'Suriprofs zijn rolmodel'

"Surinaams voetbal is altijd een uitdaging voor Guyana, de rivaliteit tussen Surinamers en Guyanezen is altijd erg groot. Ik kijk daarom vol verwachting uit naar de wedstrijden en ben ook erg gemotiveerd. Het is ook een extra prikkel om te spelen tegen de Surinaamse profs uit Nederland die samen met de Surinaamse spelers een selectie zullen vormen. Deze spelers zijn een rolmodel voor de Caribische spelers", dit zegt bondscoach Jamaal Shabazz (foto: links) van Guyana over de aankomende PARBO Bier Cup 2012.

De PARBO Bier Cup wordt van 23 tot en met 27 mei in het André Kamperveen stadion afgewerkt. Hierin zullen een team met spelers uit Suriname en profs uit Nederland van Surinaamse afkomst, Vitesse en de Guyanese selectie participeren.

De wedstrijd tegen Vitesse ziet Shabazz ook als een bijzonder moment voor zijn ploeg. Het zal dan als graadmeter dienen om te zien waar de ploeg staat in vergelijking met de eredivisie. Hij ziet de deelname van Vitesse als belangrijk voor het toernooi. Shabazz geeft dan ook zijn complimenten aan de organisatoren van de PARBO Bier Cup.

Guyana speelde een sterke WK-kwalificatie en plaatste zich in de volgende fase waar ze reuzen als Mexico en Costa Rica zullen tegenkomen. De selectie bestaat voor het grootste deel uit spelers die in het buitenland opereren. "We hebben jongens rondlopen die uitkomen in Engeland, Canada, de Verenigde Staten en de profcompetitie van Trinidad. In de selectie van 26 spelers zaten er slechts acht die uitkomen in de Guyanese competitie", vertelt coach Shabazz.

Hij is Trinidadiaan en heeft de verantwoordelijkheid over The Golden Jaguars zoals de selectie ook wordt genoemd. Shabazz was vanaf 2005 tot en met 2008 betrokken bij de Guyanese selectie, waarna hij terugkeerde naar Trinidad, maar zwaait sedert vorig jaar weer de scepter bij onze westerburen, waar hij speciaal voor de WK-kwalificatiewedstrijden werd aangetrokken.

Het is gelukt om Guyana te loodsen naar de volgende fase, vanwege de inzet van iedere individu. Politici, zakenlui, sponsoren, spelers en iedereen die betrokken was binnen de voetballerij moest zich commiteren aan één doel, en dat was ervoor zorgen dat Guyana zich zou plaatsen voor de volgende fase.

Shabazz denkt dat het niet makkelijk wordt in de volgende fase tegen Mexico, Costa Rica en El Salvador. Hij vindt ook niet dat hij kansloos is. Hij bekijkt zijn kansen tegen Mexico en Costa Rica als die van David tegen Goliath. Vanuit die filosofie denkt hij dat alles mogelijk is.

1 opmerking:

  1. Ik. vind het een goede prestatie dat Guyana zo ver is gekomen.Daar kan Suriname nog wat van leren!Tenminste,als het gaat om inschakeling van profs uit het buitenland.

    Maar alhoewel Guyana zo ver gekomen is,ons leger aan profvoetballers is veel en veel groter dan die van hen en kwalitatief hebben we veel betere voetballers die op een hoger niveau spelen dan die Guyanezen.En dan hoef ik bijvoorbeeld alleenmaar een naam als Royston Drenthe te noemen.En dan hebben we nog zoveel anderen!Die Guyanezen hebben geen grote voetbal sterren zoals wij en ze hebben nooit geschitterd met hun spelers in het buitenland.Ik ben natuurlijk blij voor die Guyanezen,maar als onze profs ingeschakeld zouden worden voor belangrijke toernooien,dan zouden we zeer waarschijnlijk CONCACAF overstijgen en zeer geduchte tegenstanders zijn tegen Argentinie,Uruguay en Brazilie.

    We hebben heel veel sterke spelers in Engelse,Duitse en Nederlandse clubs.

    Maar goed,Guyana heeft dat concept allang begrepen,ik weet niet wanneer Suriname daar eindelijk achter komt,of althans de regering.

    BeantwoordenVerwijderen

Games