vrijdag 6 april 2012

15 april eerste trainingsdag in 2012 voor Natio


De eerste trainingsdag voor het Surinaams elftal is op 15 april gepland. Dit zegt technisch directeur van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) Kenneth Jaliens (foto) desgevraagd. "De planning is 15 april terwijl er zaterdag met de hele technische staf van zowel de A-, U-20- en U-17- selectie een plenaire zitting als kennismakingsonderhoud zal worden gehouden." Vorig jaar 4 december was de nationale selectie voor het laatst bijelkaar.

De WK-kwalificatiewedstrijden vinden in juli plaats. Suriname zit met Trinidad, als gastland, Virgin Island en Guyana in een poule bij de U-17. Die wedstrijden zijn tussen 3 en 10 juli. Bij de U-20 zit Suriname met St. Vincent & the Grenadines, als organiserend land, Trinidad en Guyana in een poule.

Deze wedstrijden worden tussen 23 en 31 juli gehouden. Volgens Jaliens is Suriname op schema met de voorbereidingen. Tijdens de zitting van zaterdag zal het technisch programma voor de verschillende selecties breedvoerig worden besproken. Aan de orde zullen onder meer komen de aanvangsdatum, de procedure tot werving alsook het trainingsschema.

Jaliens heeft als technisch directeur onder andere als taak uit te stippelen volgens welk technisch beleid de selecties zullen werken. Het komt erop neer dat de verschillende selecties nu meer dan ooit een soort vast spelpatroon/formatie zullen hanteren, waardoor opvolging van spelers in selecties gemakkelijker kan plaatsvinden. Het spel moet naar mening van Jaliens herkenbaar zijn.

"Natuurlijk gaat het niet om poppen op het veld, want er bestaan altijd nog mogelijkheden om verschillende nuances door te voeren. Het technisch beleidsplan is al klaar en zal met trainers worden doorgenomen", aldus Jaliens. Hij wil nog niet duidelijk maken welk spelpatroon het Surinaamse voetbal internationaal zal etaleren.

Destijds toen hij bondscoach was, werd het 1-4-2-3-1-patroon gehanteerd. Of dit zal worden voortgezet, wilde hij ook niet kwijt. Over de selectieprocedure zegt hij dat dit geheel door de bondscoach zal worden ingezet. Wel bestaat altijd de mogelijkheid voor overleg. De A-selectie komt pas later dit jaar in actie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games