zondag 18 maart 2012

SVB beslist dit weekend over bondscoach


De voordrachten voor een nieuwe bondscoach bij de Surinaamse Voetbalbond (SVB) voor de senioren A-selectie hebben reeds plaatsgevonden. Nu ligt het aan de bond om een keuze te maken. Dit zegt technisch directeur van de SVB, Kenneth Jaliens (foto), tot voor kort nog bondscoach. Er zijn twee personen voorgedragen van wie hij de namen niet wil prijsgeven. Vanwege zijn nieuwe functie, die niet verenigbaar is met de functie van bondscoach, heeft hij meer dan twee maanden geleden afstand genomen van deze functie.

Louis Giskus, voorzitter van de SVB, zegt dat Jaliens inderdaad een voordracht heeft gedaan, maar het bestuur kon dinsdag nog geen besluit nemen. De voordracht is dinsdag laat binnengekomen en is niet behandeld. "Het bestuur komt dit weekeinde in spoedzitting bijeen, om deze zaak aan de hand van bepaalde criteria af te ronden", verzekert Giskus.

"Indien het zover is, zal het ook wereldkundig worden gemaakt." Volgens Jaliens hebben de personen die zijn voorgedragen een selectieprocedure doorlopen. Ze zijn onder meer aan de hand van hun kundigheid en de gesprekken die hebben plaatsgehad voorgedragen.

Een van de grote opdrachten van de komende bondscoach voor dit jaar zal ongetwijfeld zijn om Suriname feilloos de eindronde van de Digicel Caribbean Cup 2012 te laten bereiken. Suriname moet het tussen 24 en 28 september in eerste ronde opnemen tegen Aruba, Dominica en gastland Barbados.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games