donderdag 23 februari 2012

Deyl sluit terugkeer als bondscoach niet uit


Harold Deyl (foto) sluit niet uit dat hij ooit terugkeert als bondscoach van één van de nationale selecties van de Surinaamse Voetbalbond. Deyl heeft voorheen de leiding gehad over de nationale U-20 en U-23 teams. Hij zwaaide op 28 november 2011 met de scepter toen Suriname een afranseling (1-9) kreeg van Trinidad & Tobago. Na terugkeer twijfelde de bondscoach of hij verder wilde.

Drie maanden verder zegt Deyl nog altijd open te staan, mocht er een beroep op hem worden gedaan. Nu houdt de trainer rust, hoewel hij benaderd is door enkele mensen.

SVB-voorzitter Louis Giskus zegt desgevraagd dat het niet zo is dat Deyl niet meer in dienst is. "We hadden afspraken met de trainers dat wij een bepaald traject zullen bewandelen. Technisch directeur Kenneth Jaliens zal kandidaten volgen en screenen. De verschillende posten zoals die van de U-17, U-20 en seniorenselectie moeten ingevuld worden."

Een terugkeer als bondscoach zal volgens Deyl afhangen van hoe gesprekken lopen en welke afspraken gemaakt worden. "Ik sta altijd open om te praten", geeft hij aan. "Natuurlijk had ik gezegd eventueel te zullen bedanken, maar de wedstrijd was pas gespeeld. Dus ik moest zaken laten zinken en tot rust komen."

Deyl stelt dat veranderingen niet binnen één dag zullen kunnen plaatsvinden. Vooral omdat een aantal zaken verband hebben met het sociaal-maatschappelijke. De trainer vindt daarom dat de voetballers bijstand moeten krijgen om hen proberen te brengen op een ander niveau van denken. "Jongens moeten hun eigen verantwoordelijkheid kennen en dat is zoek."

Deyl vindt het belangrijk dat de SVB niet stil zit, maar nagaat welk traject andere landen hebben afgelegd om zover te komen. "Wij zijn gewend kort vóór deelname aan een toernooi tot het einde te trainen en daarna gebeurt er niets. Dat zal moeten veranderen."

Hij weet dat geld het grootste struikelblok vormt, maar zegt dat een selectie tenminste enkele keren bij elkaar moet komen en oefenwedstrijden moet afwerken. "De jongens raken zo gewend aan elkaar en bouwen een bepaalde automatisme op."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games