zondag 22 januari 2012

Voorrondes Caribbean Cup 2012 in mei/juni


De Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft de nationale voetbalselectie opgegeven voor de Digicel Caribbean Cup 2012. Dit is per 13 januari meegedeeld aan de Caribbean Football Union (CFU). De CFU had een dag eerder de SVB aangeschreven en gevraagd of die zou deelnemen aan de Caribbean Cup. De SVB moest binnen 24 uur hierop reageren.

Ook is aan de bond gevraagd of die poulewedstrijden wil organiseren. Volgens de voorzitter van de SVB, Louis Giskus, heeft de bond ook ingestemd met het verzoek voor het organiseren van (een)poulewedstrijd(en). "Ondanks de hoge kosten die hiermee gepaard gaan, hebben we toch het risico genomen een voorronde hier te organiseren."

Giskus geeft aan dat de bond in ieder geval kan rekenen op een bedrag van US$ 60.000 aan kosten. Het gaat om het accommoderen en voeden van drie teams van 25 personen en 11 officials als bijkomende kosten. "We hebben ons alvast ingeschreven. De voorronde wedstrijden zullen ergens in mei/juni plaatsvinden."

De CFU telt 30 leden van wie 5 niet stemgerechtigd zijn. Deze zijn de Franse kolonies in het Caribisch Gebied en St. Maarten. Over de voorbereiding van de Surinaamse selectie zal na 30 januari, wanneer technisch directeur van de SVB, Kenneth Jaliens, terug is van een seminar van de FIFA in Canada, meer duidelijkheid zijn.

Wel staat vast dat de jongens van de A-selectie, die hebben meegedaan aan de WK-kwalificatiewedstrijden, aangevuld met de jongens van de Olympische kwalificatiewedstrijden de dienst zullen uitmaken. De eindronde van de volgende editie van de Caribbean Cup wordt in juni en juli gespeeld. In welk land deze zal plaatsvinden, is niet bekend.

Thans is de CFU bezig met de poule-indeling die vóór eind februari bekend moet zijn. De Caribbean Cup 2012 geldt als kwalificatietoernooi voor de CONCACAF Gold Cup 2013. De beste vier landen in de Caribische regio kwalificeren zich voor de Gold Cup. Suriname werd bij de laatste editie al in de voorronde uitgeschakeld door Cuba (3-3) en Antigua & Barbuda (2-1).

4 opmerkingen:

 1. waaroom geen eindronde te organiseren?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. het wordt weer een afgang...jammer...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wordt geen verassing als SuriMix gebruikt Parbo Cup als voorbereiding voor Digicel Cup

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als de Surinaamse regering ook nu weer geen sportpaspoorten invoerd,kunnen we alvast de komende CFU wedstrijden op onze buiken beginnen te schrijven!!!Zonder Suriprofs,GEEN succes verzekerd!!!Dat is een ding

  2,Nu is de SVB alweer bezig om wedstrijden te hosten terwijl er geld problemen zijn!En dat terwijl het voetbal totaal aan duigen ligt!!!!

  Nee,we hoeven hier weer niks van te verwachten,het is nu anno 2012 en tot nu toe heeft de SVB 0,0 bereikt!!!

  Ung tang lik wang "njan patu" fu ding tra kondre,dat is de harde waarheid!!

  BeantwoordenVerwijderen

Games