maandag 16 januari 2012

Vitesse uitgenodigd voor PARBO Bier Cup 2012


Vitesse is door de Stichting Internationaal Voetbal Suriname (SIVS) uitgenodigd om deel te nemen aan de PARBO Bier Cup 2012. Tussen 21 en 28 mei verblijft de selectie van hoofdtrainer John van den Brom en assistent-trainer Stanley Menzo in Suriname om twee duels te spelen.

Vitesse is niet de eerste Nederlandse eredivisieclub dat Suriname bezoekt. Door de jaren heen bezochten onder andere NAC Breda, RKC Waalwijk, ADO Den Haag en Excelsior Suriname. Dit vond meestal plaats tijdens de Nederlandse winterstop of na afloop van de competitie.

In het seizoen 2009/2010 werd Vitesse ook al uitgenodigd door SIVS om tijdens de winterstop een trainingskamp te houden in Suriname. Vanwege te hoge reiskosten koos de club uit Arnhem uiteindelijk voor Turkije.

In het team van Vitesse zitten enkele spelers met Surinaams bloed. Keeper Eloy Room is van Surinaams-Antilliaanse afkomst en aanvaller Genaro Snijders. Bij Jong Vitesse is tevens aanvaller Gregory Viereck actief.

Traditioneel wordt de PARBO Bier Cup met vier teams gespeeld. Naast het Surinaams elftal (met Suriprofs) en Vitesse worden nog 2 teams uitgenodigd om het speelveld compleet te maken. Het is nog onbekend welke teams dit zullen zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games