woensdag 18 januari 2012

SVB werkt nationaal zaalvoetbalteam tegen


De Surinaamse Voetbalbond (SVB) en Zaalvoetbalbond (SZVB) ondernemen stappen om de plooien glad te strijken. Tijdens een meeting zaterdag in de persruimte van het André Kamperveen stadion is bepaald, dat een commissie met twee leden elk van beide bonden de probleemvraagstukken nader moeten uitwerken en oplossingen aandragen.

Eén van de hete hangijzers is al jaren het participeren van hoofdklassevoetballers in de zaalvoetbalcompetitie. Spelers worden overbelast en lopen de kans geblesseerd te raken. De voetbalclubs, die voor de medische kosten moeten opdraaien, vragen zich af wat de inbreng is van de zaalvoetbalploegen. SZVB-voorzitter Kenneth Raghosing heeft als voorstel dat beide bonden gezamenlijk de spelers verzekeren.

Er is ook gesproken over het belang van een goede jaarkalender, waarbij competitiewedstrijden van de organisaties elkaar niet overlappen. Het zaalvoetballen door spelers van de nationale voetbalselectie is ook aangehaald. Volgens Raghosing staat het belang van het nationaal team voorop. "Door goede afspraken kunnen wij ervoor zorg dragen dat spelers die in de nationale voetbalselectie zitten niet worden opgesteld tijdens zaalvoetbalwedstrijden", vindt hij.

Raghosing geeft aan dat het zijn organisatie menens is de relatie met de SVB te herstellen. Er is daarom ruim drie maanden geleden een gesprek aangevraagd met de SVB. De ontmoeting van zaterdag betitelt hij als 'positief en openhartig'. "We zijn op probleemvraagstukken in gegaan met als focus dat het belang van het voetbal in Suriname bovenop staat", geeft hij aan.

SVB-voorzitter Louis Giskus geeft aan bereid te zijn pijnpunten weg te werken, maar dat de SZVB antwoord moet geven op de brief van begin december 2010 waarin de verschillende probleempunten van de SVB-hoofdklasseclubs zijn aangehaald. Het toenmalig zaalvoetbalbestuur onder leiding van Navindre Achaibersing reageerde op 21 december door zijn lidmaatschap bij de SVB, dat in 2004 was verkregen, op te zeggen.

Dat besluit had tot gevolg dat de SZVB werd uitgesloten van deelname aan internationale toernooien onder de vlag van de Wereldvoetbalbond (FIFA). Ook dit jaar zal de bond niet kunnen participeren aan het CFU-toernooi in februari en kwalificatiewedstrijden in maart. "Ze hebben de deur dicht gedaan. Als ze weer lid willen worden, moeten ze de brief eerst beantwoorden. We willen een gezonde relatie, maar een lid heeft rechten en plichten. Regels voor leden van de SVB gelden voor iedereen."

Volgens Raghosing heeft het geen zin antwoord te geven op een brief die het toenmalig bestuur aangaat. "Het antwoord op die brief zal moeten zijn de oplossingsmodellen die de commissie aandraagt", vindt hij. Een eventuele terugkeer naar de SVB zal afhangen van de statuten van de SVB. "Je kan bijvoorbeeld buitengewoon lid worden."

Begin november zal de 2012 FIFA Futsal World Cup in Thailand worden gehouden. Op de 2012 CONCACAF Futsal Championship zullen 8 landen strijden om 4 tickets voor de eindronde in Thailand. Suriname had zich op 17-23 februari via de Caribbean Championship, dat wordt gespeeld in Cuba, kunnen plaatsen voor het CONCACAF-toernooi. Cuba (is automatisch gekwalificeerd), Dominican Republic, Guyana, Haiti, St. Kitts & Nevis en Trinidad & Tobago hebben zich ingeschreven en vormen het speelveld op het CFU-toernooi, waarbij het beste team door gaat.

In 2008 speelde Suriname ook mee in de kwalificatierondes en kwam toen uit tegen Trinidad & Tobago en Puerto Rico. Nu de deelnemers bekend zijn, lijkt het onmogelijk om eventueel het nationaal zaalvoetbalteam van Suriname nog in te schrijven.

2 opmerkingen:

  1. weer een verloren zaak. na veld willen ze ook zaalvoetbal kapot maken die sbv sukkels

    BeantwoordenVerwijderen
  2. haha tjonge tjonge wat een uilskuikens zeg...bij de SVB...de enige trots wie wij nog hebben is de SZVB...die sponseren hun spelers wel goed..!! maard e SVB is goed in het kapot maken van ook deze sporttak...zucht..!!

    BeantwoordenVerwijderen

Games