zaterdag 7 januari 2012

Louis Giskus benoemd in FIFA-commissie


Voorzitter Louis Giskus (foto) van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) is benoemd in de Fair Play and Social Responsibility-commissie* van de Wereldvoetbalbond, een voor- naam orgaan binnen de Fifa. "Ik ben volkomen verrast door het verzoek en vind het een bijzondere eer", reageert Giskus.

Hij geeft aan niet gesolliciteerd te hebben naar de functie. "Maar blijkbaar zijn er mensen in commissies die toekomstige medewerkers screenen", zegt hij over zijn benoeming.

Giskus stelt positief op het verzoek van de FIFA gereageerd te hebben, omdat hij en de andere SVB-bestuursleden in zijn benoeming in belangrijke structuren een mogelijkheid zien om de deur voor anderen te openen. "Ik zal daarom mijn best doen. Mijn constructieve bijdrage aan discussies en positieve opstelling moeten de weg vrijmaken voor andere Surinamers om op het hoogste niveau te participeren aan besluitvormingsprocessen in commissies."

In een officiële brief heeft secretaris-generaal Jerome Valcke, Giskus gefeliciteerd met de benoeming. "Wij wensen u succes en plezier in uw nieuwe rol en verheugen ons u spoedig te verwelkomen in Zürich." Hij doelt op een vergadering waarop met de nieuwe commissie overlegd zal worden.

FIFA-president Sepp Blatter kondigde op het 61ste FIFA-congres in Zürich op 31 mei en 1 juni 2011 al aan volledig herziene en geherstructureerde permanente commissies te zullen instellen. Giskus werd vorig jaar al benoemd in een commissie die het financiële beleid van de Caribische Voetbalunie (CFU) nieuw leven moet inblazen en op spoor brengen.

Rond dezelfde periode is op de SVB-voorzitter een beroep gedaan mee te werken om met een bezem grondig te gaan door belangrijke structuren van de CFU.

*The Committee for Fair Play and Social Responsibility deals with fair play matters in football, monitors adherence to fair play as well as supporting and supervising the conduct of everyone involved in football.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games