donderdag 26 januari 2012

Begrotingsbehandeling kans voor Suriprofs kwestie


Wanneer eind van de maand de tweede ronde van de begrotingsbehandelingen van start gaan, zal het Assembleelid Marinus Bee (foto) misschien de case van dubbele nationaliteit voor sporters wederom naar voren brengen. Volgens de AC/Abop-parlementarier heeft hij in het verleden al twee keer deze zaak besproken in het hoogste college van staat.

Daarbij haalde hij ook voorbeelden aan van onder andere Senegal en Trinidad & Tobago, die met de dubbele nationaliteit sporters in diaspora kon gebruiken voor hun nationale elftallen. Zowel Senegal als Trinidad haalden met deze set de eindronde van het Wereldkampioenschap (WK) Voetbal. Bee zegt dat hij over deze zaak ondersteuning had gekregen van SPA-lid Guno Castelen. Met de aanstaande hervatting van de begrotingsbehandeling kan dit punt weer bespreekbaar gemaakt worden.

Ook het Volksalliantie/Pertjajah Luhur-lid Martha Djojoseparto is een voorstander van de dubbele nationaliteit voor sporters. Ze merkt op dat ons land voldoende talent heeft op sportgebied in zowel binnen- als buitenland. Met de dubbele nationaliteit kan je ook de krachten buiten Suriname gebruiken. Dit punt is volgens haar ook binnen haar partij positief besproken en is een goede optie die bespreekbaar gemaakt kan worden.

3 opmerkingen:

 1. De parlement moet de dubbelpaspoort opeisen van de regering voor sporters!!! NU of Nooit!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sosso tak takki!O ting a regering wang arki sa we aksi?A no kang toch!Voer dat ding in mang!

  We willen geen geklets meer horen!!!DOEN!!!!!En geen bla bla bla!Steeds weer dat bureaucratische gedoe!Is dat dan zooooooo moeilijk?Laten ze verdomme eens gaan kijken hoe landen als Costa Rica,Jamaica of van mijn part Jamaica het gedaan hebben!Watch and learn!!!!
  De regering en al die andere politici in de DNA moeten ophouden met dat awari gedrag!Het is al schandalig genoeg dat we er WEER niet bij zijn in 2014 Brasil!Altijd dat gedraal,je krijgt er zo wat een punthoofd van!

  Niet langer meer uitsellen,voeren jullie die sportpaspoorten zo snel mogelijk in is de boodschap aan Bouterse en zijn regering!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. klopt man het is echt bullshit,...en het leuke is er staat geschreven "misschien" gaat hij het aankaarten, dus niet eens zeker,..echt wij zijn het enigste landt er wereld die niet met hun beste spelers speelt er is geen enkel land die zo mongolische denkt als onze regering in Su,.???
  denk na Brazil was sweety geweest om daar onze kunsten te vertonen aan de wereld ,..onze buurland notabene, wij houden van dat voetbal enz. enz. ..

  BeantwoordenVerwijderen

Games