dinsdag 27 december 2011

Suriname daalt in 2011 op FIFA wereldranglijst


De nationale senioren voetbalselectie van Suriname is in 2011 met tien plaatsen gezakt op de FIFA-ranglijst. Zij bezet nu de 125e plaats wat ook de eindrangschikking is over 2011. Natio heeft het jaar aangevangen op de 115e plaats wat een achteruitgang van tien plaatsen betekent.

Volgens de voorzitter van de SVB, Louis Giskus, heeft het gelegen aan de laatste toernooien waaraan Suriname heeft meegedaan. Het gaat om het WK- en de Olympische kwalificatiewedstrijden.

"Als we de wedstrijd tegen El Salvador niet verloren hadden, zouden ze een goeie rangschikking hebben." Door het verlies van Suriname tegen El Salvador is het land gezakt naar de 125e plaats. El Salvador won in Suriname van Suriname met 3 tegen 1.

Door deze stand was Suriname zonder deelname aan de uitwedstrijd al uitgeschakeld. Ook de afgang van Suriname in de U-23 Olympische kwalificatiewedstrijd tegen Trinidad, waarbij we met 9-1 werden afgedroogd, heeft volgens Giskus gezorgd voor de achteruitgang op de lijst.

"Hoe meer je wedstrijden speelt, hoe meer je wint, hoe meer je progressie op de ranglijst maakt", geeft Giskus aan. Hij benadrukt ook dat als je geen wedstrijden speelt en de andere landen wel, dan halen ze je in op de ranglijst.

De voorzitter zegt dat Suriname meer internationale wedstrijden zal moeten afwerken. Voor het komend jaar zijn er toernooien voor de U-17- en U-20-selectie gepland. Het gaat om wedstrijden in verband met de Caribbean Cup. Giskus hoopt dat deze selectie het beter gaat doen en ook beter gerangschikt wordt dan de senioren.

2 opmerkingen:

  1. hahaha die Giskus snapt er ook he-le-maal niks van.."hoe meer wedstrijden men speelt, hoe meer men er wint" ???? haha echt dom...?!?!
    dus als san marino in 2011 10 wedstrijden speelt zullen zij er naar mij mening 10 verliezen,..en als zij er in 2012 20 spelen zullen zij er gewoon ook 20 verliezen hoor, tegen de zelfde tegenstanders...met dit huidig elftal ..en dat geld ook voor suriname...hoe meer er wordt getraint kan men er meer winnen..denk ik eerder..fool giskus..!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als het niet zo treurig was, zou ik er hartelijk om lachen...Wat een onzinnige opmerkingen van Giskus. De FIFA ranking gaat uitsluitend over resultaten van A ploegen, dus of je u17 nu wint of de U23 met 9-1 verliest heeft geen enkele invloed op deze lijst. Olympische kwalificatiewedstrijden dus ook niet.. Het zou fijn zijn als iemand in zijn functie eens nadacht voordat hij een dergelijke domme opmerking maakt.
    en als Suriname niet had verloren van El Salvador, had het hooguit een plaats of drie hoger gestaan. Verder is er ook nog verloren van Dominican Republic, van el Salvador en recent nog van Aruba.....

    BeantwoordenVerwijderen

Games