vrijdag 16 december 2011

Surinaams voetbal vereist gericht beleid


Een gericht beleid is vereist binnen de voetbalsport anders wordt er onnodig geld vermorst. Deze mening houdt penningmeester Waldo Gobardhan van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) er op na. "Er moet gericht gewerkt worden anders stoppen we geld in een bodemloze put", stelt hij desgevraagd.

De SVB werkt daarom samen met bondscoach Kenneth Jaliens (foto) aan een gedegen plan. Jaliens is nog altijd de voornaamste kandidaat voor het ambt technisch-directeur. Volgens Gobardhan moet Jaliens als alles goed verloopt officieel in 2012 fungeren in zijn nieuwe functie. "Jaliens zal verdere richtlijnen helpen geven. We gaan met nieuwe modellen moeten komen." De penningmeester hoopt op medewerking van de clubtrainers om tot en gezamenlijke oplossing te komen.

Jaliens zegt dat het eventueel accepteren van de nieuwe job zal afhangen van de gesprekken die nog moeten volgen. "De functie technisch-directeur is in de maak, maar nog geen feit. Het gesprek moet nog komen. Zolang dat niet zo is, is er hier omtrent nog geen duidelijkheid." Volgens Jaliens zullen de gesprekken voornamelijk gaan over de richting welke de SVB op wil met voetbal. "Ik wil niet vooruitlopen op zaken", geeft de bondscoach aan. "Zaken moeten bespreekbaar gemaakt worden met de SVB en afhankelijk daarvan zal de keuze moeten vallen."

Mocht Jaliens de functie van technisch-directeur aanvaarden, dan zal hij moeten aftreden als bondscoach. De Wereldvoetbalbond FIFA verbiedt namelijk dat dezelfde persoon beide functies bekleedt. Volgens Gobardhan zal na de gesprekken met Jaliens duidelijk worden hoe het vervolgtraject er uit zal zien en wie eventueel de nieuwe bondscoach wordt.

Insiders tippen voormalig bondscoach Ricardo Winter en U-23 hoofdcoach Harold Deyl als mogelijke opvolgers. De SVB heeft pas nog een evaluatiegesprek gehad met de technische staf van de senioren- en U-23 selectie. "Er is een uitéénzetting gegeven over het afgelopen jaar met daaraan gekoppeld alle minpunten die aan verbetering onderhevig zijn", verduidelijkt Gobardhan. Voor 2012 staat de Digicel Caribbean Cup voor de U-17, U-20 en seniorenselectie geprogrammeerd.

2 opmerkingen:

  1. Natio Fans, is een technisch directeur echt nodig? Wederom wordt er gekopieerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja zelfs bij clubs is men bezig om deze functie op te heffen, laat staan bij de bond.
    ik snap ook niet waarom er steeds de zelfde namen in staan en voorkomen , jaliens ,deyl ,winter,...misschien een nieuwe frisse wind ? en dan bedoel ik eigenlijk de moys..aron winter, boogie, gorré..seedrorf...of op zijn minst andere mannen die in Su woonachtig zijn.... jaliens heeft hopeloos gefaald en toch bikkelen zij zo om hem of aan te houden of TD maken ?? deyl dacht aan opstappen na die catastrofe maar toch willen zij hem behouden...??
    het leuke van dit alles is ..kwa geld ,zuinig doen enz. enz. ..is gewoon de suriprofs inschakelen en de sponsering lopen binnen en niet allen in Su en in de Carribean maar ook in Nederland gaan bedrijven de SVB steunen omdat Su zeker vooral in de Carrabische zone een onoverwinnelijke status zal behalen ...en zelf in zuid amerika tegen deze teams hoge ogen zal gooien en dan zullen ook die top talent ..lees bv de elia's en babel en de drentens van de toekomst zich aanmelden en niet alleen de tweede garnituur suri's ...en dan is het helemaal klaar...hogere entrance kan men vragen betere sponser deals afsluiten , de wedstrijden worden dan aangevraagd door meer carrinsche landen... ect. ect...maarja praten tegen de SVB en DNA is praten tegen dovemans oren..

    BeantwoordenVerwijderen

Games