maandag 5 december 2011

'Het gemis van Felter zal duidelijk voelbaar zijn'


Suriname moet op zoek naar een andere aanvoerder en centrale verdediger. Marlon Felter (foto: links, doet de aanvoerdersband om de arm van Stefan Banetti) heeft gistermiddag in het Franklin Essed stadion in de gewonnen interland tegen Curaçao (2-0) een punt gezet achter zijn interlandcarrière.

De aanvoerder kreeg met nog weinig speeltijd te gaan een publiekswissel van bondscoach Kenneth Jaliens en werd op de ereloge in het zonnetje gezet door het bestuur van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). De bikkelharde verdediger die tot 65 interlands kwam in negen jaar kreeg van sportminister Paul Abena, SVB-voorzitter Louis Giskus en bestuurslid Waldo Gobardhan een plakkaat, een enveloppe met inhoud en een tenue van de nationale selectie.

Felter, die op 19 oktober 2002 tegen Frans-Guyana (2-0) debuteerde, verdedigde tegen twintig landen het Surinaams shirt. Bondscoach Kenneth Jaliens vindt het bijzonder jammer dat hij afscheid moet nemen van zijn aanvoerder, maar is enorm dankbaar dat hij zo een speler heeft mogen kennen. Hij betitelt Felter als een speler vol discipline en één die zijn plichten kent. "Hij was coachbaar en gaf niet alleen duidelijke leiding aan deze jonge selectie, maar ook aan de oudere waarvoor hij heeft gespeeld."

Volgens Jaliens zal het moeilijk zijn om een speler met het karakter als dat van Felter te vinden, omdat die spelers er niet zijn. "Wij hopen met het uitvallen van Marlon, dat eentje zal opstaan en zijn taken zal overnemen. Felter zorgde er altijd voor dat de regels nageleefd werden en als dat niet het geval was, trok hij met een hartig gesprek aan de bel."

De bondscoach geeft aan dat het gemis van Felter voelbaar zal zijn, maar voegt direct toe dat de trein verder moet. Met het oog op de toekomst zijn al spelers uitgetest. Hij denkt daarbij aan Giovanny Alleyne, Zhirvano Darson, Sersinho Reding en Hynes. "Zij zullen duidelijk de positie van Marlon moeten overnemen."

Felter gaf na de wedstrijd aan zelfs nooit te willen stoppen, maar dat zijn leeftijd het niet meer toelaat. Hij voelde zich zeer geëerd dat de SVB hem op gepaste wijze heeft bedankt voor zijn bewezen diensten.

De aanvoerder zegt dat hij de ervaring die hij door de jaren heeft opgedaan zal proberen over te dragen aan de jongeren. Dat hij de enige speler is die in de laatste tien jaren constant voor Suriname heeft gespeeld, dankt hij aan het feit dat hij zich een echte Surinamer voelt. "Ik ben een Surinamer en ik zal Suriname altijd uitdragen."

1 opmerking:

  1. Bedankt de heer Felter voor je diciplne en inzet voor NATIO. Heleboel spelers kan van u een heleboel over dicipline en inzet leren. Thank you!!!! En succes in uw verdere leven!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Games