vrijdag 25 november 2011

Suriname U-23 wint met 1-0 van St. Kitts & Nevis


De Olympische U-23 selectie heeft de eerste 3 punten binnen in de tweede Olympische kwalificatieronde. In St. Kitts & Nevis werd het gastland met 1-0 verslagen. In de eerste helft gingen de kansen op en neer, waarbij beide teams goede kansen kregen. Bij rust stond het 0-0. In de 59ste minuut opende Giovanni Waal de score. Na een verre doeltrap, van de goed keepende Obrendo Huiswoud, verschalkte Waal met een goed schot de keeper van St. Kitts & Nevis U-23.

In een hoog tempo en in een fysieke ontmoeting waren de 'Sugar Boys' de betere in het begin van de wedstrijd. Een schot van Travis Sommershall was één van de goede kansen, die ook goed van de lijn gehaald door een speler van Suriname. De druk op de Surinaamse verdediging werd steeds opgevoerd, maar Suriname hield goed stand.

In de tweede helft gingen de eilandbewoners door met waar ze in de eerste helft gebleven waren. Kort na een aanval van St. Kitts & Nevis, brak Suriname in de 59ste minuut snel uit via doelman Obrendo Huiswoud. De bal kwam terecht bij Giovanni Waal die keeper Julani Archibald met een schot kansloos liet en Suriname op voorsprong zette; 0-1.

Na het doelpunt van Waal ging St. Kitts & Nevis opzoek naar de gelijkmaker. Heldhaftig probeerden zij zich terug te vechten, maar faalde in het omzetten van kansen in goals. Dit was vooral te danken aan de sterk spelende Wirinder Somai en Huiswoud. Dit is uiteindelijk het thuisland ten koste te komen te staan.

Suriname pakt met deze overwinning de leiding in de poule. Eerder op de dag speelde Trinidad & Tobago tegen Cuba. Die confrontatie eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Warner Park Stadium
Het speelschema ziet er alsvolgt uit (Surinaamse tijd):

Zaterdag, 26 november 2011:
Suriname vs. Cuba (19:00 uur)
St. Kitts & Nevis vs. Trinidad & Tobago (21:00 uur)

Maandag, 28 november 2011:
Trinidad & Tobago vs. Suriname (19:00 uur)
St. Kitts & Nevis vs. Cuba (21:00 uur)

3 opmerkingen:

 1. Ik ben er zeker van dat het wel 3-0 voor de U23 Natio had kunnen zijn als Drenthe en Rijsel erbij waren!.
  1-0 is wat karig,maar ja,in iedergeval staan we tenminste bovenaan,althas,voor voorlopig dan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klasse gedaan jongens!.
  Maak het volk blij laat ons juichen want dat wat het A selectie liet zien wat troep!.

  Gewoon winnen van cuba en we zijn sowieso door!.
  vooral hoe cuba en trinadad al gelijk tegen elkaar hebben gespeelt is het gunstig voor suriname.
  een gelijkspel zal ook welkom zijn als trinadad verliez tegen sint'kits staan we nog boven aan.

  HUP HUP suriname!

  BeantwoordenVerwijderen

Games