woensdag 9 november 2011

Rupsenplaag teistert André Kamperveen stadion


Het grasveld van het André Kamperveen stadion (foto) wordt kaalgevreten door duizenden rupsen. De Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft ijlings de opdracht gegeven om de ongewenste gasten met insecticide te vernietigen. Als dit euvel niet gelijk wordt verholpen, komt de WK-kwalificatie vrijdag tegen El Salvador in gevaar.

SVB-voorzitter Louis Giskus zegt dat hij nog nooit in zijn leven dit heeft meegemaakt. Niet alleen het AK-stadion maar ook het voetbalveld van het Emile de la Fuente sportcomplex heeft te kampen met de rupsenplaag. Dat veld wordt woensdagmorgen aangepakt.

Er zijn kale bruine vlekken op het veld te merken. De rupsen hebben zich ook flink tegoed gedaan van de atletiekbaan. "Wij zullen contact opnemen met de wedstrijdcommissie. Het gaat om een overmachtssituatie", zegt Giskus. 's Morgens zal worden bekeken of de rupsen vernietigd zijn en hoe ernstig de schade is.

De nationale selectie moest dinsdag trainen. In het stadion aangekomen, werden ze geconfronteerd met de situatie. Door de commotie rond de rupsen, was Giskus de training helemaal vergeten. De selectie moest uitwijken naar het Franklin Essed stadion, waar het veld van kunstgras is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games