maandag 14 november 2011

Paul Abena: 'Ik vond het een povere vertoning'


Minister Paul Abena (foto) van Sport- en Jeudzaken heeft de verloren WK-kwalificatiewedstrijd tegen El Salvador (1-3) bijgewoond. "Als je het mij vraagt, vond ik het gewoon een povere vertoning", is zijn oordeel na de 1-3 nederlaag vrijdagavond. "Ik ben geen deskundige als het om een technische en tactische zaken gaat, maar ik vind dat onze jongens veel beter gevoetbald konden hebbben."

Als sportminister is hij niet te spreken over de weigering of onwelwillendheid van spelers om voor hun land te voetballen. In deze selectie speelde dat met onder anderen Giovanni Alleyne en Germaine van Dijk. "We moeten ons aan de regels houden. Wanneer er vanuit de leiding van welke organisatie dan ook plannen zijn uitgezet om bepaalde strategieën toe te passen, moeten wij disciplinair gezien daar gevolg aan geven. Wanneer zo een speler zich onttrekt aan het gezag van de leiding, dan vind ik niet dat wij dit zomaar moeten laten."

De bewindsman stelt dat er niet alleen moet worden opgetreden tegen de overtreder, maar dat er bovenal corrigerend moet worden opgetreden.

2 opmerkingen:

  1. Sorry, maar deze minister kan niet helpen. Wat heeft hij gedaan om de Suriprofs gerechtigd te krijgen? Dit is mosterd na de maaltijd. Hij had liever 3 weken geleden een statment gemaakt dan nu popijopi te spelen met een luttele analyse.

    Deze reactie legt het gebrek aan kennis over de maatschappelijke situatie van voetballers in Suriname bij de minister van Sport van Suriname aan. Waar brengt voetballen voor natio je naartoe in de maatschappij minister? Kies je voor een boek of een bal in Suriname?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat verwacht deze clown? een top wedstrijd zoals nederland tegen duitsland?

    denk het beter is als SU alleen mee doet aan carib cup.

    BeantwoordenVerwijderen

Games