donderdag 24 november 2011

Olympische kwalificatieronde vandaag van start


De tweede ronde van het Olympisch toernooi gaat vandaag van start. In de tweede fase gaat Suriname strijden met gastland St. Kitts & Nevis, Cuba en Trinidad & Tobago voor de 2 beschikbare plaatsen in de CONCACAF eindronde. Tijdens de eerste ronde wist Suriname zich te kwalificeren ten koste van St. Vincent & The Grenadines, Cayman Islands en Jamaica.

Trinidad & Tobago deed dit ten koste van Curaçao, Grenada en Dominica. Cuba kwalificeerde ten koste van Aruba en Guyana, terwijl St. Kitts & Nevis dit deed door Haïti, Antigua & Barbuda en St. Lucia achter zich te laten.

In tegenstelling tot de andere landen wist Suriname U-23 met 10 doelpunten in de eerste ronde het meest te scoren. 7 doelpunten waren afkomstig van spelers die nu niet bij de eindselectie zitten. Namelijk Xaviero Perk (1x), Stefano Rijssel (2x) en Giovanni Drenthe (4x).

Op Olympisch niveau heeft Suriname nooit gespeeld tegen St. Kitts & Nevis, terwijl we wel vier keer zijn uitgekomen tegen Cuba en acht keer tegen Trinidad &Tobago. Van Cuba hebben we de twee thuiswedstrijden kunnen winnen, maar de rest hebben we verloren. De eerste wedstrijd tegen Cuba dateert van december ‘75, toen wonnen we met 1-0, maar verloren vier dagen later van Cuba met liefst 1-6. In mei ‘83 wisten wij weer Cuba te verslaan met 1-0, maar verloren weer de returnwedstrijd zeven dagen later met 0-3.

Van de acht confrontaties tegen Trinidad & Tobago, wist Suriname vier keer te winnen, terwijl we maar twee keer verloren, en twee wedstrijden eindigden gelijk. In het jaar 1967 speelden we twee keer tegen Trinidad & Tobago, en verloren de eerste met 0-1, maar wonnen de tweede wedstrijd met 5-2. 1975 speelde Suriname weer twee keer tegen Trinidad & Tobago, en Suriname won de eerste met 2-0 en de tweede speelde Suriname 1-1 gelijk. In het jaar 1979 speelde Suriname drie keer tegen Trinidad & Tobago. De eerste won Trinidad & Tobago met 2-0, maar verloor de tweede met 1-3 van Suriname. De derde was een beslissingswedstrijd voor Olympische kwalificatie, en deze wedstrijd werd toen gepeeld te Guyana. Suriname won deze wedstrijd met 2-0. De laatste wedstrijd tussen deze twee landen werd in 2007 gespeeld in Suriname. Deze wedstrijd eindigde toen in een 0-0-gelijkspel.

Tegen St. Kitts & Nevis hebben we geen Olympische kwalificatiewedstrijden gespeeld, maar wel op senioren niveau. En Suriname wist op dat niveau nooit te winnen van St. Kitts & Nevis. De eerste wedstrijd werd gespeeld in het jaar 1996, en toen speelde Suriname 1-1 gelijk. Vijf jaren later verloor Suriname met 0-4 van St. Kitts & Nevis.

Warner Park Stadium
Het speelschema ziet er alsvolgt uit (Surinaamse tijd):

Donderdag, 24 november 2011:
Trinidad & Tobago vs. Cuba (19:00 uur)
St. Kitts & Nevis vs. Suriname (21:00 uur)

Zaterdag, 26 november 2011:
Suriname vs. Cuba (19:00 uur)
St. Kitts & Nevis vs. Trinidad & Tobago (21:00 uur)

Maandag, 28 november 2011:
Trinidad & Tobago vs. Suriname (19:00 uur)
St. Kitts & Nevis vs. Cuba (21:00 uur)

1 opmerking:

  1. benieuwd wie hij in de spits zal zetten. 2 sterspelers zijn er niet bij.

    succes!

    BeantwoordenVerwijderen

Games