maandag 12 september 2011

Kenneth Jaliens: 'Nog veel werk aan de winkel'


Bondscoach Kenneth Jaliens heeft in duidelijke bewoordingen gezegd dat er nog veel werk verricht moet worden bij de nationale voetbalselectie. Vorige week dinsdag kwam Natio (foto) tijdens haar tweede WK-kwalificatieduel op de Dominican Republic niet verder dan 1-1. De selectie arriveerde donderdagochtend in Suriname en zal dinsdag de trainingen voortzetten.

Donderdag volgt de tweede training, terwijl de week daarop de trainingen meteen worden opgevoerd naar drie dagen. Wat Jaliens tijdens de ontmoeting met de Dominican Republic is opgevallen, is dat de jongens conditioneel nog niet helemaal klaar zijn. "Je merkt dat conditionele trainingen opgevoerd moeten worden. Daarom zijn we blij dat de competitie de volgende week afgelopen is, zodat ik conditioneel verder aan de jongens moet gaan werken om die nodige conditie voor Natio op peil te brengen."

Verder is de speldiscipline volgens de bondscoach nog lang niet wat het wezen moet. "We moeten erop letten en onze speldiscipline brengen op een hoger niveau. En dat vooral bij het verdedigen, waar ons uitgangspunt om compact te staan enorm belangrijk is en dat het volgehouden moet worden gedurende de wedstrijd."

Jaliens zegt dat de groep leergierig is en bereid is te werken. Er is een gezonde concurrentiestrijd waarbij de spelers elkaar helpen ontwikkelen. "Als ik toch een meerwaarde moet geven aan de groep dan denk ik dat Marlon Felter van bijzonder belang is binnen en buiten het veld. Dit vanwege zijn ervaring en ook als leidinggevende naar de groep toe. Ronny Aloema draagt ook een steentje bij en verder Stefano Rijssel die zo een beetje het team op sleeptouw neemt en Gregory Pokie die zich als regisseur op het middenveld goed ontwikkelt. Voor de rest hebben we te maken met een groep die haar best doet."

Vanaf dinsdag voegen de vijf spelers die de eindselectie niet hadden gehaald zich weer bij de selectie om dan weer te gaan naar een groep van 23 spelers. Jaliens zal dan tijdens de komende twee speelronden van de hoofdklassecompetitie uitkijken naar spelers die zich waarmaken binnen een bepaalde positie. "Als die voldoen aan de eisen dan zullen wij niet aarzelen om die spelers erbij te halen. Trouwens ik zei al vanaf het begin het is geen vast blijvende selectie. Elke speler moet vanaf het begin constant bezig zijn om zich verder te ontwikkelen en zich kunnen aanpassen binnen de groep. Voldoe je aan de eisen dan blijf je, voldoe je niet aan die eisen dan zullen we afscheid van je moeten nemen en kijken naar iemand anders die daaraan wel invulling kan geven", aldus Jaliens.

4 opmerkingen:

 1. je moet het niet vreemd vinden als R Brunswijk
  wordt geselecteerd onder druk van de Regering, die de Surinamers uit het buitenland tegen houden om ook hun bijdragen te leveren aan de opbouw van ons lobbie Sranang,,,,,,,,,,,,,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. haha,mooiste mop van deze week.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er is nog veel werk aan de winkel zegt Jaliens,

  Wel,die winkel had allang AF moeten zijn!

  Bovendien is denk ik het uiterste al bereikt,veel meer zal er denk ik niet meer uit die jongens gehaald kunnen worden,er zijn teveel stagnerende factoren die een rol spelen in de ontwikkeling van die jonge spelers.Al zou Leo Beenhakker of Louis van Gaal gehaald worden,wat er niet in zit,zit er gewoonweg niet in!Ze hadden al vanaf jongs af aan professioneel getraind moeten worden.

  Dit is het nivo van de spelers en hier zullen we het mee moeten doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fysieke training is nodig voor het Surinaamse sport leven. In het buitenland worden sportmannen gebouwd van jonge leeftijd

  BeantwoordenVerwijderen

Games