vrijdag 13 mei 2011

Olympisch toernooi verplaatst naar augustus


Gisteren was de tweede centrale training van de U-23 voetbalselectie als voorbereiding op de kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Bondscoach Harold Deyl heeft een voorlopige groep van 25 spelers samengesteld. In de komende weken brengt hij zijn selectie terug tot 20 spelers.

Suriname komt 3 tot en met 7 augustus uit in de eerste voorronde van het Olympisch kwalificatietoernooi. In eigen land zijn dan Jamaica, St. Vincent & The Grenadines en de Cayman Islands de tegenstanders. Aanvankelijk zou het toernooi in juli worden gespeeld maar omdat Bermuda zich heeft teruggetrokken en plaats maakte voor de Cayman Islands werd het programma een paar weken verschoven.

Voor het Olympisch kwalificatietoernooi hebben zich zestien landen uit de Caribische regio aangemeld. Die zijn verdeeld in vier poules van vier landen waarvan alleen de winnaars overgaan naar de volgende ronde. Van die vier landen blijven vervolgens de beste twee over die zich plaatsen voor het laatste kwalificatietoernooi van de Concacaf. Dan stromen ook sterker geachte landen als Mexico, Costa Rica en de VS in.

De coördinatie van de U-23 selectie is in handen van Kenneth Jaliens. Het is de bedoeling dat hij Deyl en diens assistent Roberto Gödeken de komende periode gaat adviseren. Jaliens, bondscoach in 2008 tijdens de WK-kwalificatiewedstrijden van Suriname, is vorige maand teruggekeerd uit Nederland na een stage van bijna het hele seizoen bij Feyenoord. De stage maakte deel uit van de opleiding tot Trainer/Coach I van de KNVB waarin hij met succes examen aflegde.

De kans bestaat dat Jaliens opnieuw als bondscoach aantreedt tijdens de komende reeks kwalificatiewedstrijden van het Surinaams elftal voor het WK in Brazilië. De SVB doet hier vooralsnog geen mededelingen over. Ook al omdat nog niet bekend is wanneer de WK-kwalificatie voor de A-selectie precies begint. Wanneer de Concacaf hetzelfde systeem hanteert als in 2008, speelt Suriname de eerste wedstrijd in de voorrondes begin 2012. Volgens een nieuw Concacaf-plan zouden de Caribische landen met de laagste notering op de wereldranglijst volgende maand al van start gaan met WK-wedstrijden. Suriname zou in die opzet in september voor het eerst moeten aantreden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games