zaterdag 21 mei 2011

Harold Deyl werkt aan speelwijze U-23 selectie


De U-23 voetbalselectie is momenteel bezig te werken aan een speelwijze. Er rest nog ongeveer tweeënhalve maand voorbereidingstijd in verband met pre-kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Spelen. De technische staf zal kijken welke speelwijze het beste past bij de selectie en wat het resultaat daarvan is.

Het gaat bij de speelwijze erom dat de jongens weten hoe te handelen bij balbezit en balverlies. Volgens hoofdcoach Harold Deyl (foto: links) schieten de meeste jongens tekort, omdat bij hun club deze zaken vaak genoeg niet worden overgebracht. Echter merkt hij wel op dat de jongens willen leren en tijdens de trainingen de leerstof oppikken.

Dit is voor de trainers een pluspunt. Er wordt nu veelal gewerkt aan de verdediging vanaf het middenveld, waarbij de samenwerking tussen het middenveld en de achterhoede onder de loep wordt genomen. Een aderlating is het feit dat de trainingen door uiteenlopende redenen, waaronder blessures en afzeggingen wegens clubverplichtingen, nog niet optimaal door alle geselecteerden worden bezocht.

Desondanks probeert de technische staf met de weinige spelers die ter beschikking zijn haar werk voort te zetten. Tevreden zegt Deyl niet te zijn, maar wel blij met de gehoorzaamheid van de spelers tijdens de trainingen. "Daarin hebben wij plezier." Deyl vindt het bijzonder belangrijk dat een geblesseerde speler ook tijdens de training aanwezig is.

Zodoende blijft zo een speler op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de selectie en waar naar gewerkt wordt. Voorlopig worden de trainingen als normaal twee keer per week afgewerkt, waarna er gestadig wordt opgebouwd. Tevens ligt het in de bedoeling twee tot drie oefenwedstrijden af te werken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games