maandag 28 maart 2011

U-20 selectie volop in training in Guatemala City


De U-20 selectie (foto) van Suriname is in Guatemala volop in training, onder leiding van hoofdtrainer Harold Deyl. Zondag heeft de selectie voor de tweede keer getraind. Vandaag om half tien is er een technische meeting met alle deelnemende landen en de CONCACAF-delegatie. Na een lange en vermoeiende reis via Trinidad en Panama, is de U-20 delegatie als eerste deelnemend land vrijdag aangekomen in Guatemala.

De delegatie is goed opgevangen bij aankomst. De veiligheid is goed en het eten bevalt ook best. Enkele spelers hadden in het begin wat last van de ijle lucht, maar ze zijn intussen hieraan gewend geraakt. Om zich hiertegen te beschermen, doen ze handschoenen aan. De motivatie in het team is goed te noemen.

Tijdens de training is er veel belangstelling vanuit het publiek. De speler Jerny Faerber raakte bij de training geblesseerd aan zijn enkel. Het is nog niet duidelijk of hij dinsdag zal spelen, wanneer Suriname uitkomt tegen de Verenigde Staten. De wedstrijd wordt om 21.00 uur Surinaamse tijd (02.00 uur Nederlandse tijd) gespeeld. Dan is het zes uur in Guatemala. Donderdag komt Suriname uit tegen Panama op hetzelfde tijdstip.

Na bijna 20 jaren is het ons land weer gelukt om zo dichtbij WK-kwalificatie te komen. Suriname liet in tweede ronde Bermuda, de Nederlandse Antillen en Guyana achter zich. Met de groepswinst plaatste het team zich als beste runner-up voor Guatemala.

In de huidige poule met de Verenigde Staten en Panama zal de top twee doorgaan naar de kwartfinales. De winnaar van deze kwartfinales, dus de halve finalisten, plaatsen zich direct voor het FIFA U-20 World Cup 2011 dat van 29 juli tot en met 20 augustus wordt gehouden in Columbia.

De beelden die op het Surinaamse journaal werden uitgezonden, zijn in de onderstaande video te bekijken.5 opmerkingen:

 1. GOODLUCK!!
  TORNATIOOOOOOOOO : L O V E.

  -JahJah-

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jullisa Cangieter28 maart 2011 om 21:04

  Good luck to you all but especially to Gillermo Fabricio Faerber!!! sending lots of love from AUA! Proud of you

  BeantwoordenVerwijderen
 3. We gaan ervoor Suriname u20 Wk :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. JahJah,

  Ik zei al tegen je dat je niet al teveel van dit team hoefde te verwachten.Ik had gekraakt voor onze jongens en ondanks het harde trainen MISSEN de jongens gewoonweg de professionele skills en zullen we geenzins op een WK verschijnen.Niet met alleen lokale spelers!I'm sorry,but that's the way it is!

  Jammer,jammer jammer

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Broer 'Jammer':
  Als men op het laatste moment het concept, het speel concept wijzigt -naar wat de voetballers beweren-, dan stuur je die jongens, ook maar het bos in. Conformeren -calculerend, behoudend spelen-, is zelfdoding/eliminatie.
  Echter ons natuurlijke dominantie, ZONDER CYNISME!!, kan men NIET wegcijferen; Ook NU weer getoond. Prima spel Jongens!! Eneeeeh Suc6 tegen Panama.
  -JahX2-

  BeantwoordenVerwijderen

Games