donderdag 31 maart 2011

Kolf verwacht beter resultaat tegen Panama


Ronald Kolf, hoofdverantwoordelijke voor trainersopleidingen in Suriname, verwacht dat de nationale U-20 voetbalselectie van Suriname vandaag een betere beurt zal maken tegen Panama. De eerste poulewedstrijd in het CONCACAF U-20 Kampioenschap 2011 tegen de Verenigde Staten ging dinsdagavond in Guatemala met 0-4 verloren.

Teleurgesteld is hij niet. "Maar wel bedroefd, omdat wij de tekortkomingen hebben gezien, maar er niets meer aan kunnen doen." Volgens Kolf treft de spelers geen blaam. "Geen enkele verwijt aan het adres van die jongens. Het is zuiver de manier waarop wij voetballen in Suriname."

De tijd naar de tweede partij is kort, maar Kolf hoopt toch dat de jongens minder nerveus zullen zijn, frank en vrij zullen voetballen en proberen te winnen. "Ik ken het niveau niet, maar verwacht niet dat deze wedstrijd zo dramatisch zal verlopen. Ik verwacht dat zij vrijer gaan spelen. Ik hoop niet dat er te veel op ze in gesproken zal worden om zomaar weer druk op ze te leggen", zegt hij.

De gewezen coach hoopt op winst, omdat Suriname dan alsnog een kans zou maken op de volgende ronde. Hij gaat er namelijk van uit dat de Amerikanen ook van Panama zullen winnen.

Tegen de VS is Suriname volgens Kolf geconfronteerd met enorme tekortkomingen op het stuk van kennis en weten over het niveau van de tegenstander. Op basis daarvan concludeert hij dat het traject op weg naar Guatemala niet goed is uitgezet.

Na de meetmomenten tegen de U-20 teams van de Braziliaanse verenigingen Remo en Paysandu zou Suriname niet tegen Guyana, maar tegen landen als Venezuela en Colombia moeten oefenen. "Er zouden confrontaties moeten zijn, waarbij er duidelijk meer momenten waren waarbij wij ons team zouden zien stijgen boven het gemiddeld niveau dat wij in Suriname hebben."

Kolf vond het spel van Suriname hetzelfde dat wij elke week op het eigen veld zien: heel erg statisch, weinig beweging, weinig momenten van diepgang en heel slecht verdedigen.

Onvoldoende tactisch inzicht in het blokkeren van het schot heeft volgens hem het nationaal team de das omgedaan. "Ik heb momenten gezien waar spelers hun gezicht gedraaid hebben, omdat ze bang waren voor die bal in plaats van het schot te blokkeren."

Kolf brengt de coaches wel hulde toe voor de manier waarop zij de wedstrijdconditie hebben aangepakt. "Die was goed. Zij konden conditioneel tot op het laatste moment nog hun mannetje staan. Dat is een heel erg positieve ontwikkeling."

Kolf vond Albert Nibte en Gillermo Faerber (foto: links, keert zich af van de bal terwijl het vierde doelpunt wordt gemaakt) een redelijk partij spelen. "Maar als zij geleerd worden op bepaalde momenten het schot beter te blokkeren en beter op elkaar afgestemd te zijn, kunnen zij een grotere bijdrage leveren aan het spel van Suriname."

2 opmerkingen:

 1. Vanavond zullen ze zeker scoren!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vanavond is het einde oefening U-20 Suriname,tenzij er een wonder gebeurd,maar daar ga ik vooralsnog niet van uit.

  Dit is het niveau van ons voetbal en of we het nou leuk vinden of niet,het is gewoon de waarheid.We moeten al blij zijn dat we iets beter zijn met dit team dan Guyana en Curacao.Die landen zijn onze enige "njang patu" en voor de rest zijn we geen partij voor die noord en midden amerikaanse landen.Dat is nu en was altijd al zo geweest.

  Ik zie veel meer heil in zo'n "mix team",deels Nederlandse spelers van Surinaamse origine en deels spelers van eigen Surinaamse boden.Het nut daarvan heeft zich trouwens in 2009 al bewezen!!
  We versloegen (op Frans Guyana na,maar dat was omdat de jongens nog aan elkaar moesten wennen) Guyana en Antigua en Barbuda alsof die landen NIETS waren!Het wachten is nog steeds op de regering,maar ja,die lijkt (nog) steeds niet warm te lopen voor dual citizenship of sport paspoorten.Misschien dat de FIFA ons meer hoop kan bieden wanneer er groenlicht word gegeven voor de Toescheidingsovereenkomst.

  BeantwoordenVerwijderen