zaterdag 19 februari 2011

PARBO Bier Cup 2011 met gemixed nationaal elftal


Het draaiboek ligt klaar, de besprekingen zijn gaande, maar definitieve toezeggingen van clubs die naar Suriname willen komen zijn nog niet binnen. Dat is de balans die Ray Wimpel van de organisatie van de Parbo Bier Cup 2011 in mei heeft opgemaakt.

Heracles Almelo uit de Nederlandse eredivisie komt voor negentig procent, hoewel rekening mee wordt gehouden dat bij een terugval van de club zij mogelijk in de nacompetitie zit. Heracles bezet momenteel de dertiende plaats met 24 punten uit 23 duels.

De gedachten gaan ook uit naar Feyenoord (veertiende met 24 punten) of andere Nederlandse clubs. Suriprofs-voorzitter Stanley Menzo is ingeschakeld om het contact met Feyenoord te leggen.

Ook de Suriprofs zullen van de partij zijn. Bij voorkeur wordt gewerkt aan een totale selectie, maar de voetballers hebben formeel toestemming van hun werkgevers nodig. Bovendien is niet zeker of alle Suriprofs-spelers beschikbaar zijn. Komt een deel van de Suriprofs naar Suriname, dan zullen zij samen met spelers van de nationale voetbalselectie van Suriname een team vormen. In 2009 (foto: met o.a. Edgar Davids en Jeremain Lens) was al daarmee geëxperimenteerd.

In principe is de organisatie op zoek naar twee buitenlandse teams. Clubs uit de regio kunnen rond mei echter niet naar Suriname, omdat hun regulier voetbalseizoen aan de gang is. Aan Brazilië is ook gedacht. Geopperd is Ceara uit de gelijknamige stad. "De vraagprijs van de Brazilianen valt echter hoog uit", zegt Wimpel. "Op dit moment worden nog andere opties bekeken, zoals België."

Over de kosten die gemoeid gaan met de organisatie van de Parbo Bier Cup 2011 kan nog geen mededeling worden gedaan, zolang de definitieve toezeggingen van de clubs niet binnen zijn.

1 opmerking:

  1. Ik zou zeggen,laat men proberen om landen zoals Jamaica en Cuba uit te nodigen.Dan kunnen we precies weten hoe sterk we staan met het mixelftal.Ik ben niet zo'n voorstander van clubs tegen de Natio,wel leuk natuurlijk,maar clubs moet je tegen clubs laten spelen.
    En verder hoop ik niet dat het steeds bij een expiriment blijft!Jaar in jaar uit expirimenteren zet ook geen zoden aan de dijk,ik hoop daarom ook op een positief antwoord van de FIFA aangaande de Toescheidingsovereenkomst.Want de voorrondes voor het WK beginnen straks weer en dan kan je maar beter een behoorlijk goed team met een degelijke coach hebben opgebouwd.

    BeantwoordenVerwijderen

Games