dinsdag 8 februari 2011

Louis Giskus stelt afscheid als SVB-voorzitter uit


Louis Giskus (foto: rechts) blijft waarschijnlijk langer aan als voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Een aantal leden heeft een beroep op hem gedaan om zijn functie nog niet neer te leggen. Ook enkele sponsors en vrijwilligers die voor de SVB actief zijn, hebben hem gevraagd nog niet af te treden. De afgelopen weken had Giskus zijn afscheid min of meer aangekondigd via de media.

Giskus stelt het belang van de voetbalbond centraal in zijn overwegingen over de toekomst: "De SVB verkeert nu in een fase waarin veel meer tijd nodig is. Er zijn heel veel projecten in gang gezet en die moeten zo goed mogelijk worden afgerond. We hebben met de bond de afgelopen jaren kleine stappen vooruit gemaakt. Nu is het tijd om een paar grote stappen te nemen."

Giskus doelt hiermee onder meer op een hogere ranking voor Suriname op FIFA-wereldranglijst, het verbeteren van de organisatie bij voetbalclubs en het investeren in voetbalaccommodaties: "We streven naar verdere professionalisering van het voetbal. Daar is geld voor nodig en dat ligt in deze tijd extra moeilijk."

Giskus had in interviews, aangegeven dat hij zijn dagelijkse werkzaamheden steeds moeilijker kon combineren met zijn taken voor de SVB. Omdat hij met zijn sportzaak Surisports op korte termijn een groot magazijn in Lelydorp wil openen, zou zijn werk voor de SVB daar mogelijk onder te lijden hebben. En omdat Giskus de taken die hij op zich neemt zo goed mogelijk wil uitvoeren en tegelijkertijd niet te veel hooi op zijn vork wil nemen, zou dat een voortijdig einde van zijn voorzitterschap betekenen. Vorige maand liet hij doorschemeren nog zo'n twee maanden aan te blijven.

De SVB-voorzitter is in maart 2009 herkozen en benoemd voor een periode van vier jaar. De kans is klein dat hij zijn tweede termijn volledig uitzit. Vooral omdat Giskus zelf herhaaldelijk zijn opvolging aan de orde stelt: "De leden moeten uiteraard de tijd hebben om een nieuwe voorzitter voor te dragen. Ik draag mijn kennis en ervaring graag over aan mijn opvolger. Wie dat dan ook is."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games