woensdag 9 februari 2011

Indeling potten voor loting U-20 toernooi bekend


Het CONCACAF U-20 Kampioenschap 2011 in Guatemala City zal een week vroeger starten dan eerder was aangekondigd. Het toernooi voor de beste Noord-, Centraal-Amerikaanse en Caribische landen zal op 28 maart starten en 10 april eindigen. Reden voor de wijziging is een knelpunt in het stadion schema.

Daarnaast zal de loting voor het toernooi op vrijdag 11 februari worden gehouden in de middag (plaatselijke tijd) in Guatemala City. Suriname zit bij de loting voor de groepsfase in Pot 3.

Het overzicht van de pottenindeling ziet er alsvolgt uit:
Pot 1Pot 2Pot 3
GuatemalaCosta RicaCuba
CanadaHondurasGuadeloupe
MexicoPanamaJamaica
Verenigde StatenTrinidad & TobagoSuriname

Één team van iedere pot zal worden geplaats in een van de vier groepen. In de eerste ronde zal een poule dus uit drie teams bestaan. De Surinaamse U-20 selectie zal hierbij Cuba, Guadeloupe en Jamaica ontwijken. De gehele ceremonie in verband met de loting zal in het Intercontinental Hotel worden gehouden door de vice secretaris-generalen van de CONCACAF en UNCAF (Centraal Amerikaanse Voetbal Unie), respectievelijk Italo Zanzi en Mario Monterrosa.

De wedstrijden op het evenement zullen worden verdeeld over twee stadions. Ten eerste het Nacional Mateo Flores stadion (foto) dat een capaciteit voor 30.000 personen biedt. Dit stadion is de thuisbasis voor de nationale voetbalploeg van Guatemala en geldt als het grootste stadion in het land. Ten tweede het Cementos Progreso stadion dat een capaciteit voor 16.000 personen biedt.

De beste vier landen van het CONCACAF U-20 Kampioenschap zullen zich uiteindelijk ook kwalificeren voor het U-20 World Cup 2011 in Colombia. Dit toernooi zal vanaf 29 juli tot en met 29 augustus dit jaar gespeeld worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games