vrijdag 21 januari 2011

Vertrouwen in goed resultaat tegen Guyana U-20


"In een toernooi gaat elk team pieken. Ik weet niet of Guyana dat doel tegen ons bereikt, maar wij zijn er op voorbereid. Wat ik van ze heb gezien in de eerste wedstrijd stelt me niet zo ongerust." Tot die conclusie komt Harold Deyl, coach van de U-20 selectie van Suriname. Met zijn zienswijze doelt hij op de wedstrijd Suriname tegen Guyana vanavond in het kwalificatietoernooi.

Suriname heeft woensdag de slag tegen de Nederlandse Antillen gewonnen en de oorlog tegen Guyana en Bermuda moet nog komen. "Ik heb niet de indruk dat we overklast zullen worden door Guyana", zegt Deyl overtuigd. Wij onderschatten ze niet, maar ik denk dat het een horde is die wij met succes moeten nemen. Het spel van Bermuda typeert hij als het Engels voetbal en de manier waarop in Europa wordt gespeeld. Als het positiespel goed wordt uitgevoerd tegen Guyana, denk ik dat ze problemen met ons zullen hebben.

Deyl vindt dat Guyana tegen Bermuda meer verdedigend dan aanvallend heeft gespeeld. "Ik weet niet of ze dat tegen ons ook zullen doen." Hij is het er mee eens dat door de nederlaag tegen Bermuda zij alles uit de kast zullen halen om de buit binnen te halen. "Maar soms wil je, maar je kunt het niet." Hij vindt het uitstekend dat Suriname in een hoerastemming verkeert na de overwinning op de Nederlandse Antillen. "De Nederlandse Antillen is een geweldige tegenstander. Vooral in de tweede helft kregen ze meer adem door de goal die ze maakten. Over de gehele wedstrijd vond ik ze behoorlijk druk geven. De wedstrijd was op een hoog tempo."

De coach vindt Guyana trager spelen dan de Antillen. "Ze zijn minder beweeglijk. We moeten daarom het tempo opschroeven en de bal accuraat verplaatsen. Het spel breed maken om ruimte te scheppen. Guyana heeft wel grote jongens, maar dat betekent niet dat ze fysiek spelen. Als je fysiek wil spelen moet je ook tegen de speler aankomen. Niet omdat je groot bent wil dat zeggen dat de snelheid erin zit. Wij moeten de bal op maat in de ruimte spelen."

Stefano Rijssel (foto) had een goed gevoel bij het maken van de twee doelpunten die Suriname de overwinning heeft gebracht tegen de Antillianen. Hij heeft zich volop gegeven en bijna leeggespeeld. "Het kon beter. Ik wilde teveel dingen doen om het spel te maken. Ze kennen me en hebben me zwaar afgedekt."

Rijssel waarschuwt dat Guyana altijd een moeilijke tegenstander is wanneer ze tegen Suriname spelen. "Men moet niet denken dat ze tegen Bermuda 3-0 hebben verloren dus we zijn zonder meer binnen. We gaan hard moeten werken. Bij elke wedstrijd tegen Suriname lijkt het alsof ze een soort winti krijgen." Rijssel geeft toe dat hij doorgaans bij de eerste kans die hij krijgt niet scoort, maar woensdag was het anders. "Reeds bij de eerste kans was het raak. Ik doe er alles aan om die koelbloedigheid ook mee te nemen naar de wedstrijd tegen Guyana."

Van de vijf wedstrijden gespeeld in U-20 WK-kwalificatieverband tegen Guyana won Suriname driemaal, een wedstrijd eindigde gelijk en Suriname verloor eenmaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games