woensdag 8 december 2010

U-20 selectie gereed voor Trinidad en Tobago


De U-20 selectie van Suriname is er helemaal klaar voor. In het André Kamperveen Stadion wordt vrijdagavond de U-20 WK-kwalificatiewedstrijd gespeeld tegen Trinidad en Tobago. Bondscoach Harold Deyl (foto) heeft gisteren tijdens de laatste training de puntjes op de i gezet. "De voorbereidingen zijn goed verlopen en de motivatie en sfeer zitten er helemaal in." Het wordt pas de tweede ontmoeting tussen de twee landen. Op 20 juli 2002 ging Suriname in eigen huis met 0-4 onderuit na een 0-1 achterstand bij de rust.

Bondscoach Harold Deyl vindt dat zijn jongens zich niet moeten blindstaren op de tegenstander. "Wij hebben niets met Trinidad te maken, maar met ons zelf. Ik ken de kracht van hun niet en focus mij nooit daarop."

Deyl vindt dat een team altijd van zijn eigen kracht uit moet gaan. "Anders ga je te veel aanpassen", stelt hij. De coach zal tijdens de wedstrijd observeren wat de sterke en mindere punten zijn van Trinidad. "Hun sterke punten zal je dan proberen te verstoren en hun zwakke punten proberen uit te buiten. Dat zal erg belangrijk zijn voor de tweede wedstrijd."

De bondscoach is van plan om de jongens vandaag gewoon bij hun club te laten trainen. "Dan heb je genoeg hersteltijd naar vrijdag." Hij zal de trainers van de jongens die op donderdag bij hun club moeten trainen verzoeken om deze vrijaf te geven. "Wij gaan niet tegen jongens zeggen dat zij niet mogen trainen. Integendeel zelfs, wij stellen dat zij uit de selectie worden gezet als ze niet bij hun club trainen, omdat wij weinig voetbaluren maken in Suriname."

In grote lijnen treedt Suriname met dezelfde selectie aan als de ploeg die in de vorige ronde Aruba uitschakelde. Na die tweekamp werden Roxano Pengel (Transvaal), Kevin Mosanto en Lloyd Krimbo (Jai Hanuman), Noel Filé (Excelsior), Giovanni Asabigi en Firgillio Lamsberg (Leo Victor) opgeroepen.

Deyl en zijn assistent Roberto Gödeken zijn al bijna vier maanden met de selectie bezig en bespeuren een bepaald automatisme. "Dat neemt niet weg dat wij constant blijven selecteren. De competitie is nu gestart en er zijn een paar goede voetballers in het oog gesprongen. Deze jongens zullen worden opgeroepen en als hun trainingsprestatie goed is, zullen zij zeker de kans krijgen. Wij willen zoveel mogelijk betere spelers erbij."

De trainer vindt dat bepaalde posities niet optimaal functioneren. De kans bestaat er dat er nu al vervangingen worden gepleegd, maar dat kan eventueel ook na deze twee wedstrijden. "Wij willen nu niet teveel tumult in de groep brengen. Als het moet, gaat het wel gebeuren. Daarom moet je altijd duidelijk zijn in je selectiecriteria."

In aanloop naar de wedstrijd heeft de U-20 ploeg enkel tegen Robinhood geoefend; 1-1. In de toekomst wil de bondscoach tegen Inter Moengotapoe en Walking Boyz Company, hoofdklassekampioen en semikampioen van 2009, oefenen. "Wij gaan alleen maar tegen toppers spelen die ons onder druk kunnen houden. Je wordt er alleen maar beter van als je onder druk speelt."

1 opmerking:

  1. Ik denk niet dat de u-20 Natio zal winnen van Trinidad,maar ik hoop wel op een overwinning.Zou een primeur zijn.

    BeantwoordenVerwijderen

Games