donderdag 30 december 2010

Jubileumcommissie SVB klaar voor toernooi


Met nog minder dan een week te gaan, is de organisatie van het internationaal vierhoekstoernooi in verband met negentig jaar Surinaamse Voetbalbond (SVB) op schema. "Het wachten is nu op de teams", zegt publiciteitsman Desney Romeo.

Ray Wimpel, voorzitter van het feestcomité, zegt dat alles in kannen en kruiken is. Hij heeft maandag nog vergaderd met zijn team. "In principe is het voor 97 procent in orde. Wij moeten nu nog fine tunen."

Met landskampioen Inter Moengotapoe is ook alles rond. Zowel Romeo als Wimpel kreeg die garantie van bestuurslid Kwassie. "Alleen zijn twee spelers – één daarvan is Claudio Pinas – geblesseerd en zullen ze niet meespelen", weet Romeo. Hij noch Wimpel kan zeggen of de Surinaamse kampioen versterkt aan zal treden.

Het Nederlandse Excelsior arriveert maandagmiddag, terwijl de Braziliaanse clubs Paysandu Sport Club en Clube do Remo er dinsdagochtend vroeg zijn. Met Excelsior reizen twee journalisten mee. Romeo kreeg gisteren de bevestiging dat de radiostations Clube, Liberal en nog een andere uit Belém ook verslaggevers sturen voor live-uitzendingen.

Een opkomst naar het André Kamperveen stadion op 5, 7 en 9 januari beveelt de publiciteitsman de voetbalsupporters warm aan. "Het is zeker dertig jaar geleden dat wij weer een Braziliaanse club hebben; deze keer zelfs twee. Met nog de Surinaamse kampioen en een Nederlandse eredivisionist kunnen wij praten van een bijzonder en een uniek toernooi in deze opzet."

Romeo hoopt dat het toernooi goed bezocht wordt en dat het een succes wordt. De kaarten zijn dinsdag in de voorverkoop gegaan bij het SVB-bondsgebouw. Alle vier teams krijgen een trofee, terwijl de top drie ook medailles ontvangen. Het publiek kan via sms bepalen wie hij de beste speler vindt. "Het valt buiten de organisatie, maar in plaats van een kleine groep kan nu het groter publiek de beste speler kiezen."

Het speelschema ziet er alsvolgt uit:

Woensdag, 5 januari 2011:
Inter Moengotapoe vs. Paysandu Sport Club

Vrijdag, 7 januari 2011:
SBV Excelsior vs. Clube do Remo

Zondag, 9 januari 2011:
Verliezer 7 januari vs. Verliezer 5 januari
Winnaar 5 januari vs. Winnaar 7 januari

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games