dinsdag 19 oktober 2010

Natio naar ABCS toernooi op Curaçao


Een nationale voetbalselectie van Suriname vertrekt eind deze maand naar Curaçao om deel te nemen aan een vierhoekstoernooi met Aruba, Curaçao en Bonaire. Het toernooi heeft een knock-out karakter en wordt gespeeld van 29 tot en met 31 oktober. In juni dit jaar nam de Surinaamse Voetbalbond (SVB) het initiatief tot de organisatie van dit jaarlijks terugkerend evenement dat bekend zal staan als het ABCS toernooi.

De afkorting staat voor Aruba, Bonaire, Curaçao en Suriname. Besprekingen eerder dit jaar met de NAVU, de Antillaanse Voetbalbond zijn dezer dagen afgerond. Het evenement wordt elk jaar in een ander land gehouden.

De doelstelling is het bevorderen van de vriendschapsbanden tussen de vier Nederlands sprekende landen. Elk land draagt 3000 Amerikaanse dollars bij voor de prijzenpot. De kampioen krijgt 6000 dollars, de semi kampioen 3000, de derde plaats 2000 en de bezetter van de vierde plaats 1000 dollars.

Het organiserend land zorgt voor verblijf, voeding en locaal transport en wijst ook de scheidsrechters aan. Elke delegatie bestaat uit maximaal 25 personen. De wedstrijden worden gespeeld conform een vooraf overeengekomen wedstrijdregelement dat de komende week de deur uitgaat. De technische leiding van de SVB gaat na welke selectie zal worden afgevaardigd.

De gedachte gaat uit naar een versterkte U-20 selectie of de senioren selectie die zich voorbereidt op de tweede ronde van de Digicel Caribbean Cup op Antigua en Barbuda. Het programma van het Digicel toernooi is intussen bekend. Suriname speelt op 10, 12 en 14 november in Antiqua en is ingedeeld met Cuba, Antiqua en Dominica.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games