maandag 3 mei 2010

SVB boekt commerciële en technische stappen


De Surinaamse Voetbalbond (SVB) wil zijn telecommunicatie-mogelijkheden uitbreiden en moderniseren. Startsein van de nieuwe opzet is volgende maand. Behalve de beschikbare faciliteiten van Telesur gaat de bond nu ook zaken doen met het ICT-bedrijf Rosheuvel & Partners Business Group.

Mireille Hoepel is daarom per 1 april in dienst getreden als commercieel manager, die opgeleid wordt door het ICT-bedrijf om de modernisering bij de SVB gestalte te geven. Zij wordt onder meer belast met het updaten van de informatie op de website en de informatiestroom over activiteiten binnen de organisatie.

Het bondsgebouw beschikt over websitevoorziening van Telesur, waarmee met de leden wordt gecommuniceerd en de media wordt voorzien van informatie zoals uitslagen van wedstrijden en standenlijsten. De huidige website (www.svb.sr) wordt overigens wel behouden. Leden van de bond en sponsors kunnen voorlopig kosteloos hun boodschappen plaatsen op de site. Naderhand zal daarvoor een kleine vergoeding voor worden gevraagd. In een later stadium wordt in zee gegaan met vaste sponsors voor de website. De losse ideeën in het sponsorplan zijn in studie en moeten nog goedgekeurd worden.

SVB-secretaris Tony Stienstra wil langzaam het niveau van de internationale bonden bereiken door de informatiestroom te updaten en uit te breiden. Daarmee wil de bond nationaal en internationaal meer bekendheid verwerven door mededelingen te doen over de interne organisatie en doelen welke de SVB wil bereiken.

Volgens Stienstra bestaat de overeenkomst met de Rosheuvel & Partners Business Group uit het plaatsen van zendapparatuur op één van de stadionmasten in ruil voor ontwerpen van de website. "Eigenlijk gaat het om een ander ontwerp dan het huidige. Wij willen een moderne website met meer mogelijkheden naar andere sites. Er komt een flashbanner met internationale opzet."

Van de Rosheuvel & Partners Business Group krijgt de SVB als onderdeel van de deal 1x24uur gratis een wireless-aansluiting. In het Emile de La Fuente sportcomplex, dat wordt gerenoveerd, komt volgens Stienstra een cybercafé. Daar zal gebruik worden gemaakt van een ADSL-aansluiting. Sporters die actief zijn op dat sportcentrum krijgen dan de gelegenheid tegen een geringe vergoeding te internetten.

Onderhoudskosten worden in het eerste jaar van de overeenkomst niet in rekening gebracht door de Rosheuvel & Partners Business Group. Na dat jaar zal de SVB op jaarbasis ruim 150 US dollar betalen voor de hosting. Het kosteloos en regelmatig updaten en installeren van de software is ook opgenomen in de overeenkomst. Werknemers bij de bondsadministratie worden daarnaast nog gratis opgeleid. "Wij gaan ook internationaal vandaar dat de site zowel in het Engels als Nederlands wordt verzorgd."

Meegaan met de moderne technologie is onontbeerlijk. "Voor de media is de beschikbaarheid van up to date informatie een hele vooruitgang", vindt Stienstra. Tot nu toe wordt deze een dag later per e-mail gestuurd naar de media en andere belanghebbenden. Na de launch van de gemoderniseerde site kan de media gebruik maken van de service.

Stienstra zegt dat wordt nagedacht over installatie van een wireless-aansluiting in het Franklin Essed Stadion voor de media. De voorziening is al in het André Kamperveen Stadion. Wireless aansluitingen is namelijk in stadions over de hele wereld de normaalste zaak en geen luxe. Internationale sportoverkoepelingen stellen het daarnaast ook nog eens verplicht. SVB-bestuurslid Harold Felter bevestigt dat vooral bij interlandwedstrijden de voorziening noodzakelijk is vandaar dat de SVB in het André Kamperveen Stadion heeft gezorgd voor internetverbinding.

2 opmerkingen:

  1. Kijk,ik heb er niets op tegen dat de SVB haar site professioneel wil vernieuwen.Maar al zet je de beste mooiste site neer,dat verbeterd niet de voetballerij zelf in Suriname.Wanneer wordt daar aandacht aan geschonken?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ach suriname verliest wel nederlandse antillen
    van de rest winnen ze wel

    BeantwoordenVerwijderen