donderdag 11 februari 2010

'Publiek moet geen super prestaties verwachten'


De voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond, Louis Giskus (foto: midden, tijdens zijn herverkiezing in 2009 als voorzitter), spreekt tot heden van een heel goede samenwerking met bondscoach Kees Zwamborn. Giskus zegt dat ze het afgelopen zondag een bezoek hebben gebracht aan de lindbonden te Livorno en Dombur om te oriënteren. Naast deze twee lidbonden zullen er nog meer volgen.

Dinsdag bracht de bondscoach ook een kennismakingsbezoek aan de directeur van Sportzaken, Maikel Watson. Deze heeft zijn volledige ondersteuning toegezegd aan de nationale voetbalselectie die zich thans voorbereidt op de Digicel Caribbean Championship 2010.

Ook bracht Zwamborn een bezoek aan de voorzitter van het Instituut Nationale Selecties, John Lieveld. Afgelopen zaterdag was er een bespreking met coaches van de verschillende hoofdklasseverenigingen. Drie clubs waren hierbij niet aanwezig. Giskus zegt dat de spelers aan bepaalde zaken moeten werken zoals op tijd bezoeken van selectietrainingen, omdat ze uitgekozen zijn om voor hun land uit te komen.

Zwamborn is zich nog aan het oriënteren en zal in een later stadium een mening vormen over de ontwikkeling van het voetval in Suriname en de vorderingen van Natio.

"Wij moeten ons aanpassen aan de eisen van het internationaal voetbal. Het is een heel lange weg, maar we zien wel een beter optreden van Suriname tegemoet. Belangrijk is dat er geen superprestaties op dit moment merkbaar zullen zijn, maar wel merkbare verbeteringen", geeft Louis Giskus aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games