woensdag 27 januari 2010

Vier kandidaten voor assistent-functie


Kenneth Jaliens, Wensley Bundel en Ricardo Winter, allen ex-bondscoaches van Suriname, staan in de startblokken om Kees Zwamborn te ondersteunen. Zwamborn wordt mogelijk de nieuwe bondscoach van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Directeur Gordon van Sichem kan nog niet met zekerheid zeggen wanneer de Nederlander definitief zijn werkplan aanbiedt. Wel staat vast dat hij in de eerste week van februari voor een week teruggaat naar Nederland.

Het bestuur heeft deze week een gesprek gehad met de ex-bondscoaches. Met Harold Deyl, de nieuwe trainer van hoofdklasser Nacional, is ook gesproken. Van Sichem zegt dat alle vier trainers zich positief hebben uitgelaten over ondersteuning aan Zwamborn. De Nederlandse coach zal uit de vier kandidaten zelf zijn assistenten aanwijzen. Het voorwerk is door het bestuur afgerond, hoewel er nog niet onderhandeld is met de vier coaches. "Maar wij hebben zeker geen slechte ervaring met Jaliens, Winter en Bundel over financiële eisen."

Zwamborn, die vrijdag in Suriname aankwam, is bezig zich te oriënteren. Hij bekeek zondag in het André Kamperveen Stadion de bekerwedstrijd tussen Walking Boyz Company en Kamal Dewaker (1-0). Hij had de spelerslijst van de twee clubs bij zich en kreeg een voorlopig beeld van de spelers die opvielen. Hij kan vooralsnog niet tot een definitieve keuze overgaan.

Intussen heeft de commissie ‘nationale selecties’ een lijst aangeboden aan het bestuur waarop namen van dertig spelers van de U-20 en U-21 selectie voorkomen. Daarmee geeft de commissie een voorzet aan de toekomstige technische leiding het nationaal team te verjongen met het oog op de Olympische selectie, die moet bestaan uit U-23 spelers.

Voor de nationale selectie staat de Digicel Caribbean Championship 2010 voor de deur, waarna voorbereiding op de Olympische Spelen 2012 volgt. Van Sichem betreurt het in ongewisse zijn van de SVB over de speeldata, locatie en deelnemers van de Caribbean Championship. Hij heeft gisteren een mail gestuurd naar de Caribische Voetbalunie om opheldering. In eerste instantie is als startdatum vermeld 13 maart. Het toernooi zou duren tot en met eind september. De KNVB-medewerker Johan van Gein en een delegatie van de Suriprofs worden binnen twee weken in Suriname verwacht om lopende zaken met het bestuur te bespreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games