donderdag 28 januari 2010

Oriëntatie Zwamborn verloopt voortvarend


Kees Zwamborn (foto: midden, kampioen eerste divisie in 2000 met NAC Breda) neemt binnen twee maanden het besluit of hij een definitieve verbintenis aangaat met de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Hij geeft aan dat er misverstand is ontstaan over zijn positie bij de SVB. "Ik ben komen helpen de nationale Olympische selectie op poten te zetten en mij te oriënteren op de organisatie en accommodatie."

De 57-jarige Zwamborn, zegt wel wat voorinformatie te hebben over het voetbal in Suriname. "Toch gaat het erom in deze periode een aantal zaken in kaart te brengen om een volledig beeld te krijgen over het Surinaamse voetbal. Ik ben niet gekomen om de SVB door te lichten en allerlei veranderingsprocessen op gang te brengen. Die indruk moet niet ontstaan."

De Nederlandse deskundige is niet gelukkig met de benaming van bondscoach, omdat hij geen verwachtingen wil wekken. Zijn huidige functiebenaming is coach van de Olympische selectie, zegt hij. Tussenstation is de Digicel Caribbean Championship 2010, die wordt meegenomen. "Mijn langer aanblijven zal afhangen van mijn bevindingen binnen deze twee maanden. Dan breekt het moment aan om met het bestuur van de SVB opnieuw om de tafel te zitten om elkaars bevindingen te bespreken en zich uit te spreken over het al of niet voortzetten van de werkrelatie."

Zwamborn is bij de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) belast met buitenlandse projecten. "Toen mij gevraagd werd of ik iets wilde doen met Suriname leek het mij interessant. Ik ben alvast komen kijken." De KNVB-docent denkt komende week zover te zijn details prijs te geven over zijn voorgenomen werkzaamheden binnen de SVB.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games