vrijdag 11 december 2009

Vitesse spelbreker Surinaams voetbaltoernooi


Het eerste internationale voetbaltoernooi in het nieuwe jaar gaat niet door voor Suriname. Voorzitter Cor Lie A Kwie van de Stichting Internationaal Voetbal Suriname (SIVS) had kort na de Independence Cup aangegeven dat ernaar gestreefd wordt om jaarlijks drie internationale evenementen te organiseren. Door de afzegging van de Nederlandse eredivisieclub Vitesse wordt het eerste evenement geschrapt. Het toernooi was gepland voor januari in Suriname.

Naar zeggen van Lie A Kwie hebben de Nederlanders wegens te hoge kosten afgezien van de reis naar Suriname. Hij hekelt echter het feit dat de afzegging op het laatste moment is gedaan. Lie A Kwie zegt dat Vitesse voor Turkije heeft gekozen, “omdat ze een gratis reis aangeboden hebben gekregen. Ik vind het sneu dat ze dit hebben gedaan, omdat een man altijd zijn afspraken nakomt. Het was al een deal”, aldus de voorzitter.

Vitesse kon met een delegatie van 25 mensen naar Suriname, maar heeft met spelers, trainers, medische staf en begeleiding tien plaatsen meer nodig. Die kosten moest de club zelf betalen.

“De stichting heeft een kleine ‘zak’, dus konden wij niet iets beters aanbieden.” Hij meent dat ook RKC Waalwijk en SC Cambuur Leeuwarden geïnteresseerd waren, maar dat het kort tijd zou zijn om deze ploegen in de plaats van Vitesse te halen.

Aan de andere kant troost Lie A Kwie zich met de gedachte dat het toernooi misschien te veel van het goede zou zijn. “Wij hebben voor in mei 2010 al een groot toernooi gepland en in november de tweede editie van de Independence Cup.” Over het toernooi dat in mei plaatsvindt wil de voorzitter nog geen details verstrekken, maar hij geeft wel aan dat het een pittig toernooi wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games