dinsdag 15 december 2009

Digicel Caribbean Championship start in maart


De Digicel Caribbean Championship 2010 zal over 3 maanden op 13 maart van start gaan. De Caribbean Championship is te vergelijken met het Europees Kampioensschap, maar dan voor de nationale voetbalteams uit de Caribische regio. In deze regio bevinden zich 30 landen die zijn aangesloten bij de Caribbean Football Union.

Met de deelname proberen de nationale teams zich te kwalificeren voor de CONCACAF Gold Cup 2011. Hier strijden Canada, Mexico en de Verenigde Staten met de top 5 van Midden-Amerika en de top 4 van het Caribische gebied.

Jamaica is momenteel de titelverdediger van de Caribbean Championship. ‘The Reaggae Boyz’ wonnen van de laatste 10 edities de Caribische titel 3 maal. Trinidad & Tobago was in deze periode maar liefst 6 keer winnaar van het toernooi.

Ook Suriname zal zich weer door de voorrondes moeten vechten. In vergelijking met de Caribbean Championship 2008 wordt nu begonnen met knock-out wedstrijden in plaats van het poulesysteem. In het onderstaande tabel is het tijdsschema te zien wanneer de wedstrijden plaats zullen vinden.

DatumRonde
13-14 maart Knock-out (wedstrijd 1)
10-11 april Knock-out (wedstrijd 2)
21-25 juli Groep A
4-8 augustus Groep B
18-22 augustus Groep C
1-5 september Groep D
1-15 november Finale

In 2008 kwam Suriname tot de tweede ronde. In een poule met Cuba, Barbados en de Nederlandse Antillen verloor Natio de wedstrijden tegen Barbados (3-2) en Cuba (6-0). Jamaica werd uiteindelijk de winnaar dat Grenada in de finale versloeg met 2-0. Guadeloupe en Cuba waren de nummers drie en vier van het toernooi.

Het is nog onbekend welke landen mee zullen doen (red. het is normaal dat teams wegens omstandigheden zich terug trekken) en wanneer een loting plaatsvindt voor de knock-out wedstrijden.

3 opmerkingen:

 1. The draw will take place in early February.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Edgar, How do you know this? I sent a e-mail to Jack Warner (president of the CFU), and he said there is no information available as yet. He even not mentionened the draw date.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. From Antigua and Barbuda FA.

  I think it will most likely take place during the CFU congress in February.

  See the CFU 2010 Calendar of events (pdf file).

  BeantwoordenVerwijderen

Games