maandag 2 november 2009

Guyana winnaar Independence Cup '09


De nationale voetbalselectie van Guyana heeft de Independence Cup 2009 gewonnen. Gisteren wonnen de Guyanezen met 1-0 van Frans-Guyana. Het doelpunt werd gemaakt door Dirk Archer en was uiteindelijk voldoende voor de winst. Met driemaal een 1-0 overwinning pakte Guyana de volle 9 punten in het toernooi.

Suriname is tweede geëindigd met in totaal 4 punten uit de drie gespeelde wedstrijden. Natio kon op de laatste speeldag niet winnen van de Nederlandse Antillen. Er werd een groot aantal kansen op onvoorstelbare wijze gemist door de Surinamers. Het Surinaamse team speelde daardoor 1-1 gelijk tegen de Antillianen. Aanvaller Melvin Valies bracht Suriname na 9 minuten nog op een 1-0 voorsprong, maar Lisandro Trenidad maakte in de 28ste minuut gelijk voor de Antillen.

Frans-Guyana eindigde in het vierlandentoernooi op een derde plaats met 3 punten, terwijl de Antillen op de laatste plaats staan met 1 punt. De topscorer van de Independence Cup is Iwan Pinas geworden. Hij scoorde drie doelpunten voor Suriname, allen maakte hij in de tweede wedstrijd tegen Frans-Guyana.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games