zaterdag 31 oktober 2009

Suriname neemt revanche tegen Frans-Guyana


Het Surinaams voetbalelftal heeft zich op de tweede dag van de Independence Cup hersteld van de nederlaag tegen Guyana. In de tweede wedstrijd van Suriname werd Frans-Guyana verslagen met 4-0.

Door de tegenslag in de eerste wedstrijd lag er een hoge druk bij de Surinaamse voetballers. Om nog kans te maken op de titel moest er gewonnen worden van de Fransen.

Het leek erop alsof de kritiek op de nationale selectie ervoor had gezorgd dat de ploeg een metamorfose was ondergaan, daar de inzet en de vechtlust in het treffen tegen de Fransen, totaal anders was dan in de wedstrijd tegen Guyana. Opvallend was de afwezigheid van Emilio Limon en Giovanni Drenthe, die volgens trainer Ricardo Winter vanwege uiteenlopende redenen niet waren komen opdagen.

Reeds in de eerste minuut was het raak, na een vrije trap van Roche Emanuelson. De ploeg die zeker op vier plaatsen gewijzigd was ten opzichte van het eerste optreden gaf de Fransen geen ruimte om in hun spel te komen.

Vooral het starten van Bebeto Odang op de rechtervleugel was een constant gevaar voor de Franse verdediging. De snelle nummer 14 trok openingen voor de Surinaamse aanvalslinie en het was Iwan Pinas die daar profijt uit trok.

Pinas zorgde namelijk voor de 2–0 ruststand en zorgde binnen een tijdsbestek van twee minuten in de tweede periode voor het 3e en 4e doelpunt en nam hiermee de topscorerpositie over van het toernooi. Met de overwinning gaf de ploeg ook aan dat het anders kan.

Guyana gaat momenteel aan kop in het vierlandentoernooi. De Golden Jaguars behaalden gisteren wederom een 1-0 overwinning op de Antillianen en staan met 6 punten bovenaan. Zondag zal een beslissende dag worden. Frans-Guyana, Guyana en Suriname maken allemaal namelijk nog kans om de Independence Cup te winnen plus een bonus van 500 Surinaamse dollar. De Nederlandse Antillen is met twee nederlagen kansloos en maakt geen kans meer op de titel.

Guyana zal zondag uitkomen tegen Frans-Guyana en heeft aan een gelijkspel al voldoende om het toernooi te winnen. Suriname zal moeten winnen van de Nederlandse Antillen om nog kans te maken op de cup. Natio is wel afhankelijk van de uitslag bij de wedstrijd Frans-Guyana - Guyana. Het Surinaamse team maakt namelijk alléén nog kans als de Fransen winnen van de Guyanezen. Het doelsaldo zal dan de eindbeslissing brengen met wie de Independence Cup mee naar huis gaat.

7 opmerkingen:

 1. Even een correctie :

  Frans Guyana MOET winnen van Guyana zondag as om het toernooi te winnen en is daarbij nog afhankelijk van de uitslag Suriname - Ned Antillen. Guyana heeft dus aan een gelijkspel genoeg.
  Suriname/Natio is idd afhankelijk van de uitslag Guyana - Frans Guyana; bij gelijkspel tussen Guyana en Frans Guyana is Suriname / Natio bij voorbaat kansloos omdat Guyana dan om 7 pnt komt en Suriname/ Natio maximaal 6 pnt kan halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Suriname friends, I'm argentine sport journalist and I'm looking for a Suriname football blog to share info, data and pictures. Do you have photos of Independence Cup?
  Best regards from Buenos Aires and I invite you to visit my blog: International football journalism
  Pablo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Ryan
  Ik heb de tekst ge-updated!

  De eerste goal was van Roche Emanuelson en de andere 3 goals zijn gemaakt door Iwan Pinas.

  De eindstand was trouwes 4-0 in plaats van 4-1.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @raj, SORRY was mijn fout ! heb 4-1 geschreven ipv 4-0.

  Uitslagen zondag :

  Guyana - Frans Guyana 1 : 0
  Suriname - Ned Antillen 1 : 1

  Guyana dus winnaar van de 1ste Independence Cup

  BeantwoordenVerwijderen
 5. nederlandse antillen XD

  BeantwoordenVerwijderen
 6. eehhhh ja! dat is waar ook, wordt er dan nooit meer een independence tournooi gehouden? daarbij zouden wat zwaardere opponenten uit voorbeeld Concacaf, in de breedste zin, NIET mistaan!! 'Sranan sa Winie!'

  BeantwoordenVerwijderen

Games