zondag 11 oktober 2009

Robert Gödeken nieuwe assistent-bondscoach


Robert Gödeken (foto: links met pet) is de nieuwe assistent van interim-bondscoach Ricardo Winter. De bondscoach was sinds vorige week vrijdag op zoek naar een nieuwe assistent, nadat Henk Donk door protesten uit de coacheswereld plaats moest maken. Winter zegt desgevraagd dat hij een paar coaches heeft benaderd, maar dat alleen Gödeken bereid was om de job te aanvaarden.

De nieuwe assistent stond dinsdag voor het eerst met Winter op het veld. Gödeken is geen onbekende in de trainerswereld. Hij werd dit jaar en in 2008 kampioen van de Inter-Guyanese Spelen met de jongensvoetbalselectie. Ook is hij trainer van de U-20 selectie van Leo Victor, die kampioen werd bij de Surinaamse Voetbalbond (SVB) en het landelijk U-20 toernooi won. Verder is hij assistent van Etienne Remak bij de hoofdmacht van Leo Victor. In 2007 toen hij trainer was van Kamal Dewaker werd hij door de SVB naar Nederland gestuurd voor het volgen van een trainerscursus.

Volgens Winter verlopen de voorbereidingen nog niet naar zijn zin. Hij zoekt de oorzaak daarvan in de competitie. Hij verwacht dat er de volgende week verandering in de situatie komt, omdat de wedstrijden van landskampioen Walking Boyz Company en semikampioen Leo Victor zullen worden aangepast. Deze twee clubs leveren de meeste spelers aan de selectie van 25 man, te weten acht om zes.

Winter heeft een voorbereidingsprogramma van vijf weken opgezet, waarbij er twee dagen per week wordt getraind. Hij acht het niet nodig om de trainingsdagen op te voeren, omdat de meeste spelers nog in de voorbereidingsperiode zitten bij hun club. De laatste week wil hij wel alle spelers die in de eindselectie van twintig man zitten op de trainingen hebben. Winter streeft ernaar om 20 oktober de namen bekend te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games