donderdag 17 september 2009

Europees avontuur voor Limon en Drenthe


De geruchten dat de internationals Emilio Limon (SV Robinhood) en aanvaller Giovanni Drenthe (SV Voorwaarts) in België stage gaan lopen, zijn gisteren bevestigd door Robinhood-voorzitter Ludwig van Dijk.

De voorzitter weet nog niet bij welke club(s) het tweetal stage zal gaan lopen, maar vertelt dat de contacten zijn gelegd door Johan Seedorf, vader van Clarence Seedorf. Johan Seedorf zorgde eerder dit jaar er ook voor dat Emilio Limon (zie foto) stage kon lopen bij de Nederlandse eredivisieclub FC Utrecht. Voor Giovanni Drenthe, het neefje van Real Madrid-speler Royston Drenthe, is Europa ook niets nieuws. Hij doorliep namelijk in 2007 al een stageperiode bij profclub SC Heerenveen.

Volgens Van Dijk zullen de twee voetballers door iemand worden opgewacht, die hun verder in België zal begeleiden. Hij geeft verder aan dat Limon hem beloofd heeft, gelijk contact met hem op te zullen nemen als bekend is waar de stage zal zijn.

Verder zegt de voorzitter van SV Robinhood voor de duidelijkheid dat Emilio Limon wel op de spelerslijst van de club voorkomt en voor het komende voetbalseizoen staat ingeschreven. Trainer Kenneth Jaliens van SV Voorwaarts was niet op de hoogte van het vertrek van Drenthe. “Voor mij een verrassing”, aldus Jaliens.

Het is nog maar de vraag of de twee Surinaamse internationals een contract kunnen verdienen in België. Spelers van buiten de EU moeten namelijk volgens het FIFA reglement bepaalde bedragen verdienen. Voetballers vanaf 20 jaar moeten € 405.000 per jaar verdienen en vóór hun twintigste ongeveer de helft daarvan.

Vaak gaat een mogelijke transfer door die regeling niet door, omdat clubs niet bereid zijn om een dergelijk bedrag neer te tellen voor een ‘amateur’. Men kan dus niet meer bieden dan een stage en van daaruit kijken wat er uit kan vloeien.

8 opmerkingen:

 1. Raj- G Je informatie correct Niet door Johan Seedorf maar door zaakwaarnemer Roy Goedewacht die het iniatief heeft genomen deze spelers uit Suriname te halen en te begeleiden en naar FC Utrecht en daarn aan Beerschot te introduceren

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Raj G Je informatie is niet correct Roy Goedewacht Nederlandse spelersmakelaar van Surinaamse afkomst vanuit zijn bedrijf Topplayers is initiatiefnemer hiervan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik will graag weten welke teams. I hope the Suri-boys make it. It is about time.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klopt, Roy Goedewacht is als zaakwaarnemer degene geweest die Limon begeleide en zorgde voor vliegtickets, verblijfplaats etc. Maar Johan Seedorf heeft FC Utrecht getipt over de voetballer, waarna FC Utrecht zelf bij Robinhood heeft aangeklopt voor een stageplaats. Zo heb ik het begrepen, omdat in diverse media de 'vader van Seedorf' noemde als aandrager van Limon.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beste Raj G FC Utrecht heeft niet zelf bij Robin Hood aangeklopt dat was ook het initiatief van de zaakwaarnemer Roy Goedewacht die met Emilio naar Utrecht is gegaan er staat zoveel verkeerd in de pers! de heer Seedorf heeft alleen bevestigd aan FC utrecht dat Emilio Limon een goede speler is.

  http://static.rnw.nl/migratie/surinaams.caribiana.nl/sport/car20090204_limon.html-redirected

  Lees dit artikel maar
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit is typische een staaltje Surinaams. Wie strijkt er met de eer? Alvorens de spelers aan de slag kunnen zijn ze al beschadigd door het touwtrekken van zaakwaarnemers, pers en officials. De clubs in Europa zitten daar absoluut niet op te wachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nee het gaat niet om de eer van de zaakwaarnemer het gaat om de spelers uit Suriname die staan centraal er wordt ze een kans geboden om in Europa te spelen!! En om hun talenten daar te etaleren en dit kan doordat iemand zijn nek voor ze uitsteekt de iniatiefnemer de heer Goedewacht. Hij wil aantonen hoe goed de voetballers uit Suriname zijn en het verdienen om als contractpeler in Europa te spelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen

Games